P. Dvorský bude mať dovolenku až po kurzoch

  • Spravodajstvo
  • 15. júla 2010, 11:18
  • Autor:tasr/online redakcia

PIEŠŤANY/BRATISLAVA- Šéf Opery Slovenského národného divadla (SND) Peter Dvorský aj v čase prázdnin prísne hovorí, že v divadle sa nikdy skúšky nekončia. V súčasnosti vedie spevácke kurzy v Piešťanoch.

"Potom budem mať celé dva týždne dovolenku. Neviem čo s ňou urobím, ale najskôr si budem upratovať doma, chcel by som si trochu užiť aj záhrady a možnože pôjdeme na týždeň k moru, to ešte musím domyslieť s manželkou," prezradil šéf Opery SND, ktorého po dovolenke čakajú prípravy na medzinárodný hudobný festival na Morave.
"Mám festival v Jaroměřiciach nad Rokytnou. Je to už 12. ročník festivalu, kde čakám môjho vzácneho hosťa na prvý otvárací koncert, madam Montserrat Caballé," pochválil sa Dvorský, ktorého po dvojtýždňovom festivale na Morave čaká opäť práca. "Pôjdem rovno do divadla, predsa sme tak nastúpili trošku do starej sezóny, resp. plynulej a niektoré veci si treba pripraviť na novú sezónu," vysvetlil Dvorský s tým, že ho čaká viac-menej pracovná dovolenka.
"Tento rok je to mimoriadne obmedzené, samozrejme na tom festivale nebudem spievať stále, len ten úvodný koncert s madam Caballé. Býva zvykom, že spievam dvakrát, ale tento rok som poprosil, aby dali príležitosť iným spevákom," vrátil sa k svojmu festivalu Dvorský, ktorý 7. augusta otvorí podujatie na zámku v Jaroměřiciach nad Rokytnou s najväčšou opernou speváčkou súčasnosti, s bratom Jaroslavom, Filharmóniou Bohuslava Martinů a dirigentom Josém Colladom. Celkovému relaxu sa šéf Opery SND mieni venovať cez soboty a nedele.
Ak sa Dvorský s manželkou predsa rozhodne odcestovať aspoň na týždeň k moru, zrejme si vyberú Dalmáciu. "Najskôr pôjdeme do Chorvátska, pred tromi, štyrmi rokmi sme tam boli dvakrát po sebe, nám sa tam veľmi páčilo, boli sme aj s priateľmi." Šéfa Opery SND oslovili najmä nádherné miesta nad Splitom, ktoré objavil a bol veľmi spokojný. "Nedám na Chorvátsko dopustiť, je tam nádherná atmosféra, čistá voda, výborné jedlá, dobré crno vino a dobrá muzika."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel