Blog Jaroslava Poturnaja: Vrbovské vetry

  • Spravodajstvo
  • 14. júla 2010, 16:23
  • Autor:Jaroslav Poturnaj

Začali povievať už v pondelok 12.júla.Tento hudobno-slovný festival radosti a slobody, ktorého hlavným organizátorom je Braňo Jobus, otvoril mladý 20-členný symfonický Art music orchestra.

Následne vonku pred kruhovkou začalo premietať letné kino Bažant kinematograf slovenský film Pokoj v duši.
V utorok 13.júla o ôsmej večer odštartovala malá exhibícia Braňa Jobusa. Tento rok mu vyšli hneď dve knižky. Veľké leporelo pre potešenie malých i veľkých detí Na výlete do vesmíru a moderná rozprávka pre deti, ktorá istotne poteší aj dospelých lebo je plná humoru, fantastiky a nenápadných poučení – Muflón Anciáš a jeho spanilá jazda.
Prezentáciu Braňových kníh moderoval človek, ktorý veľa číta, ale aj veľa o knihách vie – Dado Nagy. Vyspovedal Braňa aj autora ilustrácii jeho knižiek, Igora Derevenca. Od Braňa sme sa dozvedeli, že knižku je ľahšie vymyslieť, ako ju vydať a na svoje dielka si musel brať aj pôžičky, aby vôbec vyšli. Povedal, že ak sa knižka bude páčiť, čo len jednému človeku, má to pre neho zmysel.
Treba dodať, že  jeho knihy sú uspešné a iste sa predávajú. Nad poslednou, už piatou, dokonca prijalo záštitu jedno vydavateľstvo, takže ľady sa pohli. Zdá sa, že Braňovi vychádza všetko, čo si zaumieni. A keď tým urobí radosť  ľuďom, tá sa mu spätne vracia a dobíja ho energiou a optimizmom ako baterku. Sloboda z neho priam srší ako vodotrysk z veľryby. Vraví, že on si iba plní svoje sny. Tak mu držím palce, nech nám ešte dlho môže spôsobovať radosť a rozdávať optimizmus a slobodu ducha.
V programe zazneli aj pesničky skupiny Abusus, ktorú tvorí Braňo Jobus sám, ale to je trochu iná káva, venovaná alkoholu a abstinencii. Braňo totiž už päť rokov abstinuje. So svojou skupinou Karpatské chrbáty ročne odohrá asi 100 koncertov a popritom ešte normálne robí v atómke. Patrí mu moja úcta.
Úplne na záver prišla čerešnička na torte – český film 2 Bobule, ktorú premietol Bažant kinematograf. Večerný vzduch bol príjemný svieži, komédia veselá a atmosféra fantastická. Čo viac si možno priať?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika