Bažant Pohoda sa začala koncetom filharmónie

  • Spravodajstvo
  • 8. júla 2010, 18:24
  • Autor:online redakcia/tasr

TRENČÍN – AKTUALIZOVANÉ – Štrnásty ročník hudobného festivalu Bažant Pohoda privítal prvých návštevníkov. Už od včerajšieho dňa sa do areálu trenčianskeho letiska začali hrnúť fanúšikovia open-air festivalov.

Priestory pre návštevníkov otvorili organizátori  včera o 16.00 hodiny. Štvrtkový program bol v znamení filmov z Bažant kinematografu, ale aj koncertu košickej štátnej filharmónie, či kapely The Stranglers.
Tak ako sa Pohoda pomaličky rozbiehala, tak aj ľudia prichádzali do areálu letiska. Vo štvrtkový večer neišlo ani tak o pripravený program, ako o mnohé stretnutia známych, ktorí sa nevideli i celý rok.  
((myvideo:1))
Celé podujatie, ktorého brány sa otvorili tesne po 16.00 h, sa však začalo už na Tesco stage, kde o 20.00 h vystúpila kapela Chór vážskych muzikantov. Táto trenčianska undergroundová formácia oslávila už 30 rokov od svojho založenia, partia spolužiakov z gymnázia ju založila pod prvým názvom The We. Ich skladby vyšli na viac ako dvoch desiatkach albumov a kompilácií, z ich poslednej tvorby sú to albumy Plesniví starci (2005) a Pank (2007). Po nich prišla na pódium britská punkrocková skupina The Stranglers. Tá vznikla v septembri 1974 a ich muzikantskú dráhu dokumentuje šestnásť vydaných albumov, ten zatiaľ posledný s názvom Suite XVI vydali v roku 2006. Tretím účinkujúcim na Tesco pódiu bola mladá slovenská elektronická formácia Ink Midget a Pjoni, pod názvom ktorej účinkujú Jonatán Pastirčák a Adam Matej.
      V premiére o polnoci uviedli na hlavnom pódiu filmový dokument Pohoda 13 o vlaňajšom ročníku, ktorý podobne ako pri predchádzajúcich ročníkoch nakrútil Marcel Nevín. Prevádzku začal aj Bažant kinematograf, ten premietol na úvod českú komédiu 2Bobule, ktorú v roku 2009 nakrútil režisér Vlad Lanné.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav