Topfest – Pri „Inom Kafe“ omdlievali, na Status Quo prišli aj starci

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. júla 2010, 09:21
  • Autor:vd

Koncert punkrockovej kapely Ine Kafe na čele so spevákom Vratkom Rohoňom parádne rozfofrovala sobotný program na Topfeste. Pri piesni Vytrhli mi zub Vratko skočil medzi šalejúci dav a na záver sa fanúšikovia pod pódiom mohli dotknúť aj gitaristu Waya a basgitaristu Forusa.

Potom ochrankári a záchranári mali veľa práce s oslobodzovaním a s kriesením omdlievajúcich dievčat v dave. O hodinu na to už na hlavnej scéne vítali pokrikmi headlinerov sobotného večera.  Nočné vystúpenie britskej rocknrollovej legendy Status Quo naplnilo celých asi dvetisíc metrov štvorcových udupanej plochy pod hviezdnym „britským“ pódiom.. "O túto kapelu sme sa snažili tri roky, takže sa veľmi teším, že to tento rok vyšlo," uviedol pre médiá organizátor festivalu Dušan Drobný.
 „Priznám sa, keď som uvidel v programe Topfestu napísané – Status Quo, založil som si na nos okuliare, či vidím správne, moje starnúce rokenrolové oči sa nemýlili, tak som dal dokopy hneď parádnu formáciu z nášho mesta a my, novomeskí „starci“ sme sa došli na Francisa Rossiho, aj Ricka Parfitta pozrieť zblízka, fajn sme si to užili,“ povedal nám počas džemovania pod scénou jeden z fanúšikov poctivého rokenrolu.
Táto londýnska formácia je na scéne od roku 1967. Vo februári 1968 v hitparáde prvú skladbu Pictures Of Matchstick Men, v septembri 1973 vydala album Hello, ktorý sa dostal na prvú pozíciu v rebríčku.  Status Quo patria k najúspešnejším hitparádovým skupinám, v rebríčku Albiónu bodovalo 46 ich skladieb, úspešnú dráhu skupiny dokumentuje 28 štúdiových albumov, zatiaľ posledný In Search Of The Fourth Chord vyšiel v septembri 2007. Do dnešných dní si držia linku poctivého rokenrolu, ktorý im priniesol úspechna svetovej rockovej scéne. Spevák a frontman skupiny s "identifikačným" vrkočom Francis Rossi (1949) je v kapele od jej začiatku, iba o dva roky menej to s Quo ťahá aj gitarista Rick Parfitt (1948).
Dozvedeli sme sa, že kapela nemala žiadne hviezdne maniere ani požiadavky, do Bratislavy prileteli z Londýna pravidelnou linkou s nízkonákladovou leteckou spolčnosťou. Médiá si mohli Britov fotiť iba v úvode koncertu.
Ani jeden ročník na Topfeste nevynechala česká hardrocková kapela Kabát. Už od poludnia pritlačení ku kovovej bariére pod pódiom vyčkávali na Kabátov ich priaznivci, objavili sme medzi nimi aj vlasatú trojicu z Mladej Boleslavi. Cez mrežu mali preložený čierny ľanový kabát s logom kapely. Tá prišla na rad krátko před polnocou a od tej chvíle sa nad Zelenou vodu spustila hardrocková guľometná paľba. Päťnásobný český Zlatý slávik, ktorý má na svojom konte tucet vydaných albumov opäť zažiaril aj na Topfeste 2010.
Pozrite si aj našu fotogalériu:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav