Bažant Pohoda: Spomienka na nešťastnú trinástku

  • Spravodajstvo
  • 4. júla 2010, 19:55
  • Autor:ts/online redakcia

TRENČÍN – Už tento štvrtok sa otvoria brány najväčšieho slovenského hudobného festival Bažant Pohoda. Organizátori sa na štrnástom ročníku rozhodli venovať spomienku na tragické udalosti, ktoré sa odohrali na trenčianskom letisku minulý rok.

V sobotu 10. júla medzi treťou a štvrtou hodinou, teda v čase, keď spadla O2 aréna stíchne celý areál. Len na hlavnom pódiu zaznie v podaní Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala dielo od Antonia Vivaldiho – Štyri ročné obdobia. “Táto skladba v sebe obsahuje smútok I radosť, nehu a vášeň. Je to stelesnenie všetkých podôb života. Veľmi si želáme, aby náš festival opäť prinášal ľuďom dobrý pocit zo vzájomných stretnutí,” povedal šéf festival Michal Kaščák.
Po skončení koncertu na hlavnej scéne premietnu film Pohoda 13 od tímu režiséra Marcela Nevína. Organizátori tento film venujú pamiatke Martina Kašáka Nikoly Kapkovej. Na záver Pohody bude v otvorenej aréne po prvý raz v histórii festivalu ekumenická bohoslužba, ktorú budú viesť rímskokatolícky kňaz Anton Srholec, kazateľ Cirkvi bratskej Daniel Pastirčák, evanjelická farárka Anna Polcková a účasť potvrdil aj rabín Zev Stiefel. Počas bohoslužby zahrajú aj Marián Varga a Jozef Lupták, zaspievajú Alena Čermáková či Dorota Nvotová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina