Topfest: Zažili sme metalovú nádielku

  • Spravodajstvo
  • 3. júla 2010, 09:54
  • Autor:ad/foto: mkm

PIEŠŤANY/ NOVÉ MESTO N. VÁHOM – Areálom oproti Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom včera zneli dunivé tóny najtvrdšieho rocku, thrashu a metalu. Rockový festival Topfest 2010 po nultom dni odštartoval úvodný program už o jednej hodine popoludní.

V slnečných lúčoch tancujúce čiastočky prachu, vôňa spáleného oleja, pivo v rukách polonahých účastníkov a dunivé „repráky.“ Aj tak by sa dal popísať prvý dojem z návštevy nášho štábu na festivale. Atmosféra sa nám však zdala oproti minulému roku o čosi priateľskejšia. Možno preto, že prevažnú väčšinu návštevníkov akoby tvorili mladé páry, držiace sa ruky. Ale je možné, že to spôsobilo aj slnko, ktoré pražilo až do neskorých večerných hodín.

Publikum rozpaľovalo aj dianie na pódiu, kde sa približne v hodinových intervaloch striedali kapely a interpreti. Počas piatich hodín, ktoré sme tu strávili, sme zažili ako prvé vystúpenie skupiny Polemic. Najväčší úspech mala ich Komplikovaná, ktorú líder kapely vtipne uviedol ako najnovšiu skladbu, ktorú ešte nikdy nikde nehrali…
Po vystúpení Polemicu sme obišli areál, aby sme vnímali atmosféru. Všade víril prach z udupanej hliny. Na tomto poli oproti Zelenej vody minulý rok prívaly vody z nebies vytvorili blatové kaluže, v ktorým sa mládež s radosťou ohadzovala. Včera väčšinou posedávali v tieni alebo „pendlovali“, tak ako my, medzi pódiami.

Na béčku sme si krátko popočúvali spev mladej speváčky z Nitry, ktorá vystupuje pod menom Borra a počkali si, kým technici pripravia pódium na vystúpenie českej hviezdy Anety Langerovej. Okrem nás sa pred pódium zišla naozaj početná skupina jej priaznivcov.
Okolo pol deviatej večer vyšla na stage drobná 24-ročná speváčka, ktorá už opustila imidž neprístupnej rebelky a pôsobila veľmi príjemne a skromne. Spievala, hrala na gitaru a chvíľami sa snažila prekričať ďaleko sa rozliehajúci metalový rev z vedľajšieho vystúpenia skupiny Pyopoesy. Diváci spievali spolu s ňou známe aj menej známe pesničky. V niektorých skladbách bolo cítiť drsnejší rockový nádych a Aneta si ho patrične vychutnala s elektrickou gitarou v rukách.
S kamerou a fotoaparátom sme sa snažili zachytiť aj „pogujúcich“ metalistov, ktorých rozvášnila skupiny Pyopoesy. Hlavami s dlhými vlasmi krútili v tempe aj hudobníci na pódiu.
Najväčšiu explóziu však spôsobili  tažkotonážnici zo skupiny Cavalera Conspiracy, ktorí s vervou obsadili hlavné pódium a dav pod ním privádzali do vytrženia.
Keďže sa už blížilo k polnoci a zo záplavy zvukov nám začínalo pískať v ušiach, avizované vystúpenie thrash metalovej kapely Megadeth sme nechali  iba na skalných fanúšikov. Program na Topfeste pokračuje i dnes a účastníci sa môžu tešiť na vystúpenie rockovej legendy Status Quo.
Viac sa dozviete už čoskoro – pripravujeme video a ďalšie správy z dnešného dňa.
Pozrite si aj našu fotogalériu:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda