Modlili sa za počaté deti

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2010, 11:13
  • Autor:VD, video: VD

PIEŠŤANY – Aj Piešťanci sa pripojili k veriacim z celého Slovenska, ktorí sa v našom meste zastavili vo štvrtok 1. júla pred nemocnicou Alexandra Wintera počas Modlitebného pochodu za záchranu počatého života.

„Pochod smeruje od Kežmarku, išiel cez Žilinu, do Bratislavy a odtiaľ pôjdu až do Betlehemu v Izraeli,“ povedala nám piešťanská aktivistka Mária Maťašová. Pred nemocnicou si asi tridsiati ľudia, medzi ktorými boli aj deti odložili bicykle a modlili sa známu modlitbu – „Zdravas Mária milostiplná.“ AnnaMaťašová nás informovala o tom, že tunajší kresťania stavajú pre opustené mamičky azylový dom v obci Lúka. „Privítali by sme akúkoľvek pomoc, aby sme mohli svoj cieľ naplniť,“ dodáva A. Maťašová.
((myvideo:1))
Dôvod, prečo títo ľudia prekonávajú na bicykli stovky kilometrov je prostý , chcú zachrániť život, ktorý už jestvuje. Aj preto, aby mohli ženy neskôr povedať napríklad takéto vyznania: „Na prvý dotyk  so svojim dieťaťom nezabudnem nikdy. Na ten dotyk, ktorý v mojom vnútri rozsvietil plameň lásky. Prázdnota v mojom srdci bola zrazu vyplnená láskou k môjmu synovi. Nedávno mal Tomáško rôčik a ja som ani v jeden deň  nezapochybovala o tom, že som sa rozhodla správne. Učím sa pre neho žiť.
((myvideo:2))
A splácať dlh lásky – obetou.  Vo svojom živote som pochopila, že život je len pre silných. Ale je krásne, ak tí silní pomáhajú slabším žiť. A ja som vďačná všetkým, ktorí aj mne pomohli. Lebo pocit, ktorý dnes napĺňa môj život je pre mňa pocitom víťazstva.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana