Poslanci budú riešiť „horúce“ témy

  • Spravodajstvo
  • 30. júna 2010, 16:02
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Mestskí poslanci sa dnes zídu na siedmom zasadnutí mestského parlamentu. Na programe majú „horúce“ témy ako návrh štatútu mesta, určenie rozsahu výkonu funkcie primátora, prevody majetku, územný generel dopravy, ale aj zmena programového rozpočtu mesta Piešťany na rok 2010.

Poslanci sa budú zaoberať vyradením nepotrebného majetku mesta, ktorý je v správe Základnej školy Brezová. Meniť by sa mal aj rozpočet Služieb mesta Piešťany. Ide o navýšenie výdavkov v súvislosti s údržbou verejného osvetlenia a komunikácií na sídlisku Lodenica, nákupom vozidla a zamestnaním ďalších pracovníkov na zber drobného komunálneho odpadu. 
Členovia mestského parlamentu budú schvaľovať i návrh na zmenu rozpočtu mesta a tiež prijatie úverov na investičné akcie ako rekonštrukcia tribúna na futbalovom štadióne, osvetlenie priechodu pre chodcov pri Bille, rekonštrukciu slepej uličky Vrbovská, križovatky Mojmírova-Vodárenská, revitalizácia potoku Dubová, či rekonštrukcia Domu smútku Žilinská
Na siedmom zasadnutí zastupiteľstva budú poslanci prerokovávať aj návrh Územného generelu dopravy v Piešťanoch. Dlho diskutovaný plán tak dostáva finálnu podobu a na základe neho mesto navrhuje opatrenia, rozdelené do štyroch etáp po piatich rokoch. Po odsúhlasení zastupiteľstvom mesto spätne odkúpi budovu v mestskej časti Kocurice od občianskeho združenia Hospic Matky Božej za 0,33 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj