Do piešťanských parkov sa znovu vrátili sochy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. júna 2010, 11:14
  • Autor:ip

PIEŠŤANY – Piešťanské parky v týchto dňoch spestrilo niekoľko desiatok umeleckých diel. Počas dvoch dní sa v našom meste totiž konali až dve vernisáže výstav výtvarných diel v exteriéri. Okrem Sochy piešťanských parkov, o ktorej píšeme na inom mieste, malo u nás premiéru podujatie Socha a objekt.

AKTUALIZOVANÉ
Akcia – Socha piešťanských parkov, ktorú v minulosti poznali hádam na celom Slovensku a tiež v zahraničí, po roku opäť privítala ďalších umelcov. Najmä veľkoformátové maľby či kovová žltá ruka od slovenského výtvarníka Norberta Kelecsenyiho lákali ľudí prizrieť sa im bližšie. Ďalšie sochy a maľby prítomní mohli obdivovať aj v priestoroch galérie Fontána.
((myvideo:1))
V rámci podujatia si Piešťanci pozreli aj nevšedné diela z projektu REcyklus. Zámerom siedmych mladých výtvarníkov bolo zhodnotiť odpadové materiály z tovární a urobiť z nich umelecké dielo. Medzi nimi bola aj americká maliarka, dizajnérka a textilná výtvarníčka Allison Moore.

Dielami slovenských a zahraničných sochárov ožila zeleň v parku na Kúpeľnom ostrove. Podujatie Socha a objekt už síce existuje pätnásť rokov, no do Piešťan sa z bratislavských galérií a ulíc – putovným spôsobom, dostalo po prvý raz. Na exteriérovej časti, ktorá sa konala v Piešťanoch minulý piatok sa zúčastnilo osemnásť výtvarníkov s dvadsiatimi veľkorozmernými dielami.
((myvideo:2))
((myvideo:3))
Viac sa dočítate v novom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava