Piešťanskí vodní motoristi o „európske“ body

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. júna 2010, 20:38
  • Autor:Barbora Jánošíková

PIEŠŤANY/TRENČÍN – Novú sezónu odštartovali vodní motoristi piešťanského Klubu vodného motorizmu a vodných športov zorganizovaním prvého kola päťdielneho seriálu majstrovstiev Európy vznášadiel.

Podujatie sa uskutočnilo aj napriek nepriaznivej povodňovej aktivite Váhu na Ostrove pri Trenčíne. Organizátori sa však poriadne zapotili pri prestavbe trate, ktorá musela z bezpečnostných dôvodov viesť zväčša po suchu a len časť viedla po hladine Váhu. Kto si nenechal toto výnimočné a divácky nepochybne veľmi atraktívne podujatie ujsť, určite neľutuje. Na úvodné preteky seriálu ME prišlo 22 jazdcov zo Slovenska, Česka, Poľska, Nemecka, Rakúska, Talianska a Francúzska, ktorí súťažili v piatich kubatúrach. Medzi jazdcami boli začiatočníci i pretekári svetovej špičky.
Vo Formule N štartovali aj štyria jazdci z piešťanského KVM-VŠ, no dvaja z nich pre technické problémy do bojov o body nezasiahli. Zvyšná naša dvojica však bola veľmi úspešná. Ivan Štefánik túto kategóriu vyhral a Vladimír Hejna skončil na treťom mieste.
Vo Formule S zvádzali súboj o prvenstvo Francúz Alain Larribe a Piešťanec Jaroslav Baláž mladší. Po sobotných rozjazdách viedol Baláž, v nedeľu však musel opravovať vznášadlo. To využil Larribe, ktorý predstihol Baláža o tri body. Kráľovskú kubatúru F1 vyhral Talian Michele Scanavino. Jediný domáci zástupca a úradujúci majster Európy Mário Bartoš musel po sobotnej nehode vznášadlo opravovať, ale body z dvoch rozjázd zo štyroch mu stačili iba na piate miesto. Vo Formule 50 a F2 sme zástupcov nemali, vyhrali reprezentanti Francúzska Christian Godicheau a Denis Ragot.
Organizátorom sa podujatie vydarilo a plánujú v tomto zaujímavom prostredí poriadať aj ďalšie akcie, ktorými chcú nadviazať na tradíciu veľmi úspešných pretekov vznášadiel na Sĺňave.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián