Na prípravách Pohody sa zúčastnia dve tisícky ľudí

  • Spravodajstvo
  • 26. júna 2010, 18:38
  • Autor:Igor Pauelch

TRENČÍN/PIEŠŤANY – Najväčší hudobný festival na Slovensku Bažant Pohoda prežíval minulý rok krušné chvíle. Pád O2 arény zasiahol množstvo ľudí nielen u nás, ale aj v zahraničí. V našom meste sme túto tragédiu prežívali o to viac, že pod troskami vyhasol život mladého Piešťanca.

Ozývali sa fámy aj o zrušení festivalu, no organizátori sa rozhodli pokračovať v tradícii a tento rok sa bude Pohoda opäť konať na trenčianskom letisku od 8. do 10. júla. O novinkách, kapelách, ale aj o bezpečnostných opatreniach nám povedal muzikant, no predovšetkým šéf festivalu Michal Kaščák.
Festival je takpovediac už za dverami, čomu sa v súčasnosti venujete? Boli ste sa v týchto dňoch už pozrieť na letisko?
Už o pár dní začneme s vymeriavaním plochy a postupným stavaním pódií. Momentálne dolaďujeme veľa detailov. Postupne postavíme ploty, umiestnime na plochu letiska mobilné toalety a pripravíme sa na stavanie hudobných pódií. Ďalej sú to i objednávky posledných vecí ako nálepky, či banery, príprava časových rozvrhov pre ľudí, príchody, ubytovanie umelcov a ich požiadavky. Počas festivalu, ak zarátam aj občerstvenie, na príprave a bezproblémovom chode spolupracuje takmer 2000 ľudí. Priamo na letisku ten najužší realizačný tím festivalu pozostáva približne s päťdesiat členného štábu.
Spomínali ste požiadavky umelcov. Stretli ste sa tento rok s nejakými neobvyklými žiadosťami zo strany kapiel?
Už dlhšie presadzujem myšlienku, že o požiadavkách kapiel náš štáb nehovorí. Urobím však výnimku. Je známe, že Vienna Vegetable Orchestra, hrajú na všemožnú zeleninu. Sú to veľmi milé požiadavky – potrebujú mrkvy, baklažány, či šalát. Priamo na koncert chcú stopäťdesiat kusov mrkvy a na ich workshop, kde budú učiť ľudí vyrábať hudobné nástroje ich treba asi 500 kusov. Inak sme sa nestretli so žiadnymi šialenými požiadavkami. Umelci majú skôr technické požiadavky na vybavenie, rozloženie nástrojov na pódiu a podobne.
Viac si prečítate v novom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré vyjde už v utorok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián