Polícia už chytila muža, ktorý zrazil policajta

  • Spravodajstvo
  • 24. júna 2010, 14:12
  • Autor:

PIEŠŤANY/TRNAVA – Polícia už našla bezohľadného vodiča, ktorý minulý týždeň medzi Trakovicami a Hlohovcom zrazil v 167-kilometrovej rýchlosti hliadkujúceho policajta a z miesta činu ušiel. Je ním 27-ročný, sedemkrát súdne trestaný Róbert T. z Horných Orešian pri Trnave.

Médiá o tom dnes na brífingu informoval krajský policajný riaditeľ Bystrík Stanko. Páchateľ narazil do 23-ročného policajta, ktorý sa snažil zastaviť jeho Audi A4. Policajt skončil s ťažkými poraneniami v trnavskej nemocnici, jeho práceneschopnosť odhadujú lekári najmenej na pol roka.
Polícia našla Audi na druhý deň po incidente v Trakoviciach, posypané korením a po vodičovi vyhlásila pátranie. Auto mal Róbert T. požičané z autopožičovne, pričom v tom čase mal zákaz vedenia motorového vozidla.
Páchateľa vypátrala kriminálna polícia v stredu 23. júna v Trnave, vyšetrovateľ v krátkom čase spracuje návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Róbert T. sa zatiaľ k skutku podľa Stanka nedoznal. "Máme však dostatok dôkazov," dodal krajský policajný riaditeľ. V portfóliu páchateľa je podľa jeho slov majetková i drogová trestná činnosť, v Audi sa však drogy nenašli.
Róbert T. je obvinený zo zločinu útoku na verejného činiteľa a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Za zločin útoku mu hrozí trest 7 až 12 rokov. Deň pred nehodou mu bolo podľa Stanka vznesené ďalšie obvinenie, a to za podvod. "Ležal so zranenou nohou zhodou okolností v rovnakej nemocnici, kde je teraz zranený policajt. Pri hospitalizácii sa preukázal preukazom poistenca na cudzie meno," informoval Stanko.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana