Deti zo Scherera boli vo Viedni

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. júna 2010, 11:17
  • Autor:

PIEŠŤANY – Štyridsiatka žiakov zo Základnej školy F. E. Scherera sa v polovici júna zúčastnila výletu do Rakúska. Počasie im síce neprialo, no zážitky z výletu to malým školákom nepokazilo.

Učiteľka z F. E. Scherera Anna Jánošková nám porozprávala o výlete do Viedne: "Najprv sme sa zastavili v Kittsee, kde sme mali vybavenú exkurziu do továrne na výrobu čokolády.Tu nám premietli film o histórii a výrobe čokolády a potom sme si prezreli samotnú továreň. Všetky deti sa potom s radosťou pustili do ochutnávky čokolády priamo v podnikovej predajni. Mohli ochutnávať všetko, na čo sa tam pozreli. So sladkými bruškami a plnými taškami nakúpenej čokoládky sme sa presunuli do Viedne.
Navštívili sme aj detské múzeum kde počas skoro 3 hodín mali deti možnosť chytať  a odskúšať si všetko, čo tam bolo. Po každom výklade, ktorý bol prichystaný v jednotlivých miestnostiach v slovenčine, si deti názorne vyskúšali, ako sa deti v minulosti, za čias Márie Terézie,  česali, hrali,učili, stolovali, obliekali. Zrazu sa 40 detí i s učiteľkami preniesli do minulosti a zrazu bola plná sála kráľov, kráľovien, princov, princezničiek a pážat.
Po návšteve detského múzea sme mali naplánovanú návštevu záhrad zámku a labyrintu, ale počasie nám bohužiaľ nevyšlo. Síce trošku mokrí, ale šťastní sa všetci vrátili domov k rodičom. Počasie nám  neprialo, ale množstvo krásnych zážitkov nám nepriazeň počasia vynahradilo a deti by chceli tento výlet absolvovať i o rok. Uvidíme!"

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín