Počas nedele hasiči zasahovali pri troch požiaroch áut

  • Spravodajstvo
  • 21. júna 2010, 12:57
  • Autor:tasr/online redakcia

TRNAVA/PIEŠŤANY – Počas nedele (20.6.) a po polnoci zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Trnavského kraja pri troch požiaroch osobných motorových vozidiel. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.

Prvé vozidlo horelo na ulici Mateja Belu v Hlohovci. "Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru záchranári použili vysokotlakový prúd, odpojili akumulátor a monitorovali okolostojace zaparkované vozidlá. Majiteľ automobilu vyčíslil škodu na 5000 eur. Príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie," povedal hovorca.
V ten istý deň vznikol požiar ďalšieho motorového vozidla na Radničnom nám. v Dunajskej Strede. "Po príchode na miesto zásahu príslušníci HaZZ zistili, že horí interiér osobného motorového vozidla Audi A4, ktoré sa snažili hasiť občania dostupnými hasiacimi prostriedkami. Jednotka HaZZ likvidáciou požiaru zabránila prenosu požiaru na okolo zaparkované vozidlá. Majiteľka automobilu odhadla škodu na 5000 eur," uviedol Peťko a dodal, že príčinou vzniku požiaru bolo taktiež úmyselné zapálenie.
Tretie vozidlo horelo v noci v obci Dunajská Lužná. "K požiaru boli vyslaní šiesti príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Šamoríne. Horel motorový priestor, kabína a materiál v úložnom priestore motorového vozidla Fiat Ducato. Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru hasiči nasadili vysokotlakový prúd vody. V úložnom priestore vozidla horel stavebný odpad, ktorý kvôli úplnej likvidácii požiaru museli čiastočne vyložiť," priblížil Peťko a dodal, že majiteľ automobilu vyčíslil škodu na 5000 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana