Veľkú vodu vystriedala vysoká tráva

  • Spravodajstvo / Región
  • 16. júna 2010, 14:43
  • Autor:Štefan Gregorička

Neuplynuli ani dva týždne odvtedy, čo sa v Šípkovom vybrežila voda v miestnom potoku Šípkovec a zaliala priľahlú cestu i chodníky. Dnes už niet po záplavovej vlne ani stopy. V potôčiku, ktorého koryto je miestami hlboké vyše dva metre, je vody tak po členky.

„Naša obec leží v údolí medzi kopcami, preto tu mávame pravidelne problémy so záplavami. Tentoraz sa na nás voda valila z dvoch strán. Hoci obec zaplavila, most ani cestu nepoškodila. Aj vlani sme tu mali podobnú situáciu,“ povedal nám starosta obce Anton Andrísek. Záplavy spôsobujú Šípkovčanom hlavne lokálne búrky veľkej intenzity, počas ktorých steká voda z okolitých kopcov do Šípkovca a ten ich nestačí odvádzať do Holešky. „Voľakedy boli na kopcoch vysadené stromy a nechýbali ani remízky.
Tie dokázali nadmerné zrážky zadržať. Po združstevnení ich však odstránili a vodu z polí na kopci i s bahnom nemá čo zadržať. Preto nám raz zaplaví cintorín, inokedy zasa ihrisko. Pomohli by nám suché poldre, ktoré by prívalovú vodu zadržali a nedochádzalo by k záplavám. Našťastie, do pivníc sa voda až na malé výnimky nedostala. Správcom Šípkovca je Povodie Váhu, ktoré by malo brehy potoka pravidelne vykášať, čo sa pri dlhotrvajúcich dažďoch ani nedalo. Teraz sú brehy zarastené vysokou trávou, ktorú si niektorí občania pred svojimi domami vykášajú sami,“ dodáva A. Andrísek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav