Hoteláci si prešli historickú Viedeň

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. júna 2010, 13:42
  • Autor:JM/online redakcia

PIEŠŤANY – Na pozvanie rakúskej školy „ Polytechnische Schule Wien 15“ sa časť študentov prvého a druhého ročníka Hotelovej akadémie Ľ. Wintera zúčastnila 1. júna jednodňovej exkurzie do Viedne.

Pri hlavnej bráne do zámku Schoenbrunn nás už netrpezlivo očakávali rakúski študenti a ich triedny učiteľ . Rakúski študenti , s ktorými sme sa už stretli  na výstave GASTRO minulý rok, pre nás pripravili krátke referáty, ktoré nám čítali pri jednotlivých monumentoch v pekne udržiavaných zámockých záhradách
Videli sme Obeliskovú a Neptunovú studňu, Gloriettu, Rímsku ruinu, palmový skleník, či Rímske divadlo. Všetky tieto pamiatky vytvorili majstri za čias Márie Terézie.
Navštívili sme tiež najstaršiu zoologickú záhradu na svete. Najhonosnejším tu bol tropický pavilón. Vošli sme aj do skalného výklenku jaskyne, kde bola úplná tma, len ticho sa kmitajúce krídla netopierov nám občas „postrapatili“  vlasy.

Ďalším bodom programu bola návšteva našej družobnej školy. V aule nás privítal riaditeľ a študenti, ktorí pre nás pripravili krátky program. Po prehliadke školy sme sa vydali s našimi rakúskymi sprievodcami a dvomi učiteľmi na Wiener Ringstrasse, ktorá obkolesuje  centrum  Viedne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav