Kvartáni z gymnázia medzi Supertriedami

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. júna 2010, 16:49
  • Autor:(PH/RK/TZ)

PIEŠŤANY/NITRA – Študenti kvarty osemročného Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch sa ako jediní z nášho okresu zúčastnili súťaže s názvom Supertrieda, kde predstavili vlastnú napodobeninu operety.

Na oblastnom kole v Nitre ako nováčikovia získali prvé miesto aj pochvalu od poroty a na celoslovenskom kole koncom mája v Bratislave skončili ako štvrtí s ocenením za „Najlepšie autorské dielo“.

Prípravu na súťaž, účinkovanie a dojmy zo súťaže popísali študenti takto: „Naša kvarta sa ako jediná trieda z Piešťanského okresu zúčastnila celoslovenského projektu Supertrieda. Je to súťaž celých tried v hudobno-dramatických predstaveniach, ktoré si žiaci vymýšľajú sami. Dôležitý je kolektívny duch a zapojenie všetkých žiakov triedy. Témou tohto ročníka súťaže bolo: Jeden za všetkých, všetci za jedného. My, žiaci kvarty z Gymnázia Pierra de Coubertina, sme vytvorili autorské dielo s názvom Pusrulika.

Nacvičovali sme ho niekoľko mesiacov na hodinách hudobnej výchovy za pomoci pani profesorky Zuzany Jendrichovskej. Naša komická až satirická napodobenina operety odráža život sociálne slabej rodiny, ktorá sa chce dostať z chudoby tým, že vydá svoju dcéru Pusruliku za bohatého šľachtica Diviaka. Ale plány im skríži veľká láska Pusruliky a chudobného Papagája. Nakoniec sa všetko šťastne skončí a rodina príde na to, že pre bohatstvo nemôžu obetovať šťastie svojej dcéry. Pavlína Hodulová a Radka Kováčová napísali libreto, Radka navyše zložila hudbu a choreografiu vymysleli Kamila Korvasová a Natália Bačiková. Kulisy i kostýmy sme si zhotovili tiež sami.

Po usilovnej príprave sme sa zúčastnili na oblastnom kole v Nitre. Boli sme jediným nováčikom. Aj keď ostatní súťažiaci našu kvartu podceňovali, po skvelom výkone zmenili názor, pretože sme obsadili nečakané úžasné prvé miesto s pochvalou a uznaním všetkých členov poroty. Postúpili sme do celoštátneho kola, ktoré sa konalo 27. mája v Bratislave. Po prehliadke mesta sme v PKO predviedli reprízu našej ‘operety‘. Po perfektne predvedenom predstavení nastalo napínavé čakanie na vyhlásenie výsledkov. Hoci nás rozhodnutie porotcov sklamalo, dobrá nálada celého dňa trvala ďalej. Kvarta získala výborné štvrté miesto v celoštátnom kole a ocenenie Najlepšie autorské dielo.

Gymnázium je na svoju ‘Supertriedu‘ veľmi hrdé, hoci v minulosti trieda svojou povesťou strašila takmer všetkých učiteľov. Vďaka tomuto projektu sa zlepšila kolektívna práca a súdržnosť triedy. Sme veľmi radi, že sme sa mohli zapojiť do tohto projektu a ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k nášmu úspechu.“ 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava