Patrik Nemec vstúpil do sezóny víťazne

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. júna 2010, 11:45
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY/POZNAŇ – Nový ročník automobilových pretekov Česká pojišťovna Octavia Cup odštartoval prvými pretekmi na okruhu v poľskej Poznani. Na našu radosť v nich zvíťazil Piešťanec Patrik Nemec pred Čechom Jiřím Navrátilom a Chorvátom Tiki Ivoševičom.

Nemec vyhral preteky systémom štart–cieľ, keď hneď od štartu sa ujal vedenia a líderskú pozíciu si udržal až do konca pretekov. Patrik hneď v úvode pretekov odsunul na druhú pozíciu Navrátila, ktorý si v meranom tréningu vyjazdil pole position. Ďalšími prenasledovateľmi piešťanského jazdca boli Chorvát Ivoševič a Nemec Milde. Keďže Patrikovi súperi sa v snahe dostihnúť ho dopúšťali jazdeckých chýb, náš pretekár si bez problémov udržiaval vedúcu pozíciu, ktorú napokon pretavil do svojho premiérového prvenstva na týchto pohárových pretekoch.
„Hoci bola obloha zamračená, preteky sa nakoniec jazdili na suchej trati. Po prvý raz som bol od začiatku na čele pretekov, čo bolo pre mňa niečo nové. Preto som sa snažil neurobiť zbytočnú chybu, čo sa mi napokon podarilo a na prvej priečke som došiel aj do cieľa. V posledných kolách som už neriskoval a jazdil som len toľko, koľko bolo treba, aby som si udržal vedúcu pozíciu,“ povedal pre Piešťanský týždeň šťastný víťaz.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav