Nohavica zaspieval i operné árie

  • Spravodajstvo
  • 8. júna 2010, 09:47
  • Autor:M. Palkovič/online redakcia

PIEŠŤANY – Kultová postava česko-poľsko-slovenskej pesničkárskej scény – Jarek Nohavica sa včera predstavil v Dome umenia aj vo svojej opernej polohe.

Nohavica je autorom českého prekladu libreta k trom Mozartovým operám. Áriu jednej z nich – Cosi fan tutte, zaspieval aj v sále Domu umenia. Bez akejkoľvek zvukovej techniky využil podľa vlastných slov „vynikajúce akustické vlastnosti tohto priestoru“. Bonusom bolo nečakané vystúpenie mladej slovenskej sopranistky Lindy Ballovej, ktorá v jednej z „Nohavicových“ opier účinkuje.
Na koncerte odzneli aj známe i menej známe skladby. Ich výnimočnosť potvrdzuje aj fakt, že publikum poznalo všetky bez rozdielu. Každá z nich totiž okamžite po vydaní alebo odohraní na koncerte zľudovie. Je možné, že rovnaký „osud“ čaká aj novinku, ktorú J. Nohavica premiérovo predstavil v Piešťanoch, a to v deň svojich narodenín.
Nepríjemnejšou časťou koncertu boli blesky, ktoré interpreta počas prvých piesní vyrušovali. S týmto problémom sa vysporiadal tak, že vyhlásil minútku pózovania pre fotografov. Jeden z nich však ani potom nedal pokoj, a tak spevák počas energickej a vzdorovitej Plebs Blues povedal, že mu „rozbije hubu“. Malý konflikt skončil priateľským podaním ruky počas autogramiády.  

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola