Kúpeľná sezóna už je otvorená

  • Spravodajstvo
  • 6. júna 2010, 09:31
  • Autor:online redakcia

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny (OLKS) v Piešťanoch si tento víkend nenechali ujsť tisícky návštevníkov. Program sa začal už v predvečer oficiálnej slávnosti, štvrtkovým vystúpením žiakov umeleckej školy a pásmom hudby a hovoreného slova Jany Kociánovej a kňaza Jána Sucháňa – Otče náš.

Piatok už patril bowlingovému turnaju, podujatiu Mosty VIII, koncertom Black Sabbath Revival Band či poľskému hudobníkovi Jarekovi Smietanovi. Piešťanci si slnečnú sobotu vychutnávali spolu so všetkými vzácnymi hosťami z partnerských miest z Poľska, Česka, Maďarska, Izraela i iných končín sveta.
Sobotné ráno privítalo Piešťany rozžiareným slnkom a počasím bez jediného dažďového mraku na nebi po celý deň. Dáždniky a pršiplášte, ktoré boli po minulé týždne každodennou súčasťou nielen pre Piešťancov, ľudia vymenili za krátke rukávy a zmrzlinu či cukrovú vatu v ruke. Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny v našom meste sme si pripomenuli už devätnástykrát.


Hlavný program prvého dňa novej kúpeľnej sezóny začal tradične – požehnaním piešťanskej liečivej vody. Neodmysliteľný sprievod, ktorý patrí k tomuto podujatiu, sa za vyhrávania ľudovej hudby presunul z Kúpeľného ostrova pred Dom umenia, kde primátor mesta Remo Cicutto za účasti prezidenta SR Ivana Gašparoviča slávnostne otvoril novú kúpeľnú sezónu.Doobedňajší program vyvrcholil vystúpením detí zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. Slnečné počasie lákalo ľudí do parku, kde sa deti mohli dosýta vyblázniť na pripravenej hojdačke i na ďalších atrakciách či zabávať sa s miestnymi skautmi.


Poobede pod „mušľou“ sa postupne vystriedali najrôznejšie hudobné štýly. Okrem flamenga, rock&rollu tu znel i swing. Spolu s hosťami, medzi ktorými bola aj speváčka Katka Korček, predviedli nestarnúce melódie Swing Society Orchestra.Tí neskôr narodení sa však tešili na večerný program. Mladučká hviezdička a „superstaristka“ Dominika Stará siahla po známych slovenských a anglických piesňach ako Chlap z kríža či Like a Virgin. Záver večera patril koncertu hudobníčky Katky Knechtovej.


Prvé dva víkendové dni novej letnej kúpeľnej sezóny uzatvorilo nedeľné vystúpenie dievčenského saxofónového orchestra z českých Luhačovíc


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia