Blog M. Urminského: Sezónu sme otvorili hudbou

  • Blogy / Blogy
  • 6. júna 2010, 13:47
  • Autor:Martin Urminský

V piatok 4. júna to začalo. Prestalo pršať, oteplilo sa a na novú piešťanskú kúpeľnú sezónu sa usmialo slnko. Mesto ožilo, zaplnilo sa a okrem ľudskej vravy zaznela piešťanským parkom aj poriadna muzika

V piešťanskej „mušli“ sa hosťom i domácim predstavila revivalová skupina Cobra. Na programe mala heavy metalové hity od skupín Black Sabbath a AC/DC.  Pri dobrej muzike ľudia na chvíľu zabudli na povodne, ktoré zasiahli Slovensko a zároveň si spomenuli na neopakovateľného Ronnieho Jamesa Dia, ktorý nedávno odišiel spievať anjelom.
Hudobníci začali hrať ešte za svetla, akoby si aj oni chceli užiť slnečné lúče, ktoré spolu so snežením topoľov vytvárali zvláštnu atmosféru. Publikum sa zaplnilo zmesou mladých i starších metalistov. Na tričkách prevládali nápisy AC/DC a preto skupina upravila svoj program podľa želaní návštevníkov. Hity ako Highway to Hell a Thunderstruck mladšiu generáciu roztancovali.



Angus Young v podaní Eugena Pála Baláža prekvapil červenými šortkami a školskou uniformou. Tibor Fizek zasa všetkým veľmi jednoducho ukázal, že je  skutočný rocker. Jeho spev bol výborný a nielen to. Obnažil aj svoju nie celkom dokonalú postavu a behal po pódiu akoby mal o sto kilogramov menej.  Stanley Žudel sa cítil dobre. Jeho úsmev svietil na všetky strany a basová gitara v jeho rukách spievala. Výrazové prostriedky bubeníka Fofa sú nekonečné. To čo je Messi medzi futbalistami, to je Fofo medzi bubeníkmi. Len tie paličky keby robili pevnejšie. Večer preletel príliš rýchlo.

Tibor Fizek zo skupiny Cobra ukázal, že je pravým rockerom…

Našu novú piešťanskú kúpeľnú sezónu sme teda otvorili hudbou. A hudba do Piešťan patrí.  Aj vďaka Beethovenovi, ktorý nás navštívil v minulosti, či Katke Knechtovej, ktorá zaspievala v sobotu, alebo  džezovému festivalu Doda Šošoku, ktorého tóny zvučali na pešej zóne do neskorých nočných hodín. Dobrej hudbe nevadí kríza, neublíži politika a nezničí ju ani povodeň.
Predstavte si, aké by to bolo, keby  sme si  tak aspoň raz mesačne „zadžemovali“ v zrekonštruovanom amfiteátri…
Katka Knechtová zapadla do atmosféry sobotňajšieho večera.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila