V trnavskom regióne je situácia ustálená

  • Spravodajstvo
  • 4. júna 2010, 09:54
  • Autor:tasr/online redakcia

TRNAVA – Situácia na vodných tokoch v regióne Trnavy je v súčasnosti pokojná a neohrozí ich vybreženie. Zvýšená hladina Váhu v Piešťanoch a Hlohovci spôsobila priesaky a zvýšenie spodných vôd, ktoré prenikli do pivníc domov, odkiaľ ich obyvatelia čerpajú. Informoval o tom vedúci odboru civilnej ochrany (CO) a krízového riadenia na Obvodnom úrade v Trnave Jozef Kluka.

Na Záhorí počas noci znovu klesli toky Myjava, Chvojnica a Teplica a v súčasnosti na ich nie je vyhlásený stupeň povodňovej aktivity (SPA).Hraničná rieka Morava dosiahla dnes o 9. hodine v Kopčanoch stav   624 centimetrov, je na úrovni 3. SPA a v súčasnosti nestúpa. V obci sa zatiaľ podľa prednostky obecného úradu Anny Kovárikovej nesiahli k bezpečnostným opatreniam, k prípadnému vyliatiu rieky a ohrozeniu obyvateľstva chýba ešte niekoľko desiatok centimetrov.


„Ale situáciu sledujeme. Z českej strany nám hlásia upokojenie Moravy, takže, dúfam, po kulminácii už problémy neprídu,“ povedala pre TASR. Kopčany sa pred niekoľkými hodinami chystali na vybreženie miestneho potoka, do ktorého sa vliala vody z polí, nakoniec sa však aj táto situácia upokojila. V Moravskom sv. Jána Morava stúpla o 9. hodine na 559 cm a je tam 3. SPA.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola