Piešťanskí šoféri štrajkovať nebudú

  • Spravodajstvo
  • 1. júna 2010, 16:31
  • Autor:(red/TTSK)

PIEŠŤANY – Hrozba štrajku vodičov Slovenskej autobusovej dopravy (SAD),
ktorý plánoval Odborový zväz KOVO na stredu 2. júna, je v Trnavskom kraji zažehnaná. Štrajkovať nebudú ani Piešťanci, ktorí spolu s ostatnými zástupcami zamestnancov SAD z okresných miest predložili Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK) vlastné, upravené požiadavky.

Po rokovaniach s nespokojnými šoférmi podpísal v pondelok dopoludnia predseda TTSK Tibor Mikuš dohodu o zľavách pre zamestnancov SAD. „V praxi to znamená, že v cenovom výmere od 1. júna bude platiť takzvaná Osobitná tarifa vo vnútroštátnej pravidelnej autobusovej doprave, ktorá má dve kategórie,“ uvádza v tlačovej správe Ivan Krajčovič z Oddelenia komunikácie s verejnosťou TTSK.

Do prvej patria zamestnanci dopravných spoločností SAD v územnom obvode TTSK, zamestnanci uvoľnení na výkon funkcie na základe voľby, bývalí zamestnanci a deti bývalých zamestnancov dopravných spoločností, zamestnanci OZ KOVO, členovia riadiacich orgánov dopravných spoločností, deti zamestnancov a siroty po zamestnancoch do 26 roku. Všetci budú platiť za každých začatých 50 km 0,05 €.

Do druhej kategórie patria dôchodcovia – bývalí zamestnanci dopravných spoločností, vdovy a vdovci po zamestnancoch a manželia a manželky zamestnancov. V tejto kategórii je cestovné odstupňované po dvoch až deviatich kilometroch, pri prejdení 50 kilometrov budú platiť 1,10 €. Pre porovnanie – jednosmerné obyčajné cestovné pre ostatných cestujúcich na trase dlhej 50 kilometrov stojí 2,32 €.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián