Naplaveniny pod mostom zatiaľ zostanú

  • Spravodajstvo
  • 28. mája 2010, 12:48
  • Autor:ad

PIEŠŤANY – Smeti a naplaveniny, ktoré priniesol do Piešťan rozbúrený Váh, sa vodohospodárom pred otvorením sezóny zrejme nepodarí odpratať. Uviedol to pre Piešťanský týždeň a online denník Ivan Hrnčiarik, vedúci vodohospodárskej prevádzky Správy povodia stredného Váhu II, Slovenského vodohospodárskeho podniku, odštepného závodu Piešťany (SVP).

„Prietok vody je ešte stále pomerne vysoký a k naplaveninám, ktoré sa zachytili na pilieroch Kolonádového mosta, sa na našich člnoch nedostaneme,“ povedal I. Hrnčiarik.  Vodohospodári budú musieť počkať, kým sa hladiny vôd neustália, čo podľa prognóz nebude skôr ako o dva týždne.
Smeti, ktoré lemujú brehy Sĺňavy by mali začať odvážať zrejme už o pár dní. „Bude to závisieť od finančných prostriedkov, ktoré sa sústreďujú najmä odstraňovanie následkov záplav,“ uviedol Ivan Hrnčiarik a dodal, že mechanizmy majú pripravené a ihneď po rozhodnutí vedenia podniku o pridelení financií ich nasadia do akcie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina