Knihy pokrstil Braňuško srdiečkami a soľou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. mája 2010, 22:37
  • Autor:(red)

VRBOVÉ – Deti zo Špeciálnej základnej školy Mórica Beňovského vo Vrbovom dostali do svojej školy hodnotný dar – nový knižničný kútik so stovkou diel od slovenských autorov. Do života ho vo štvrtok 29. apríla uviedol miestny rodák, umelec a spisovateľ Braňo Jobus.

Podľa pedagogičky Moniky Šulovskej zo Špeciálnej základnej školy Mórica Beňovského vo Vrbovom sa v dnešnej dobe nájdu deti, ktoré sa so svojou prvou knihou stretnú až v škole: „Je teda na nás, učiteľoch, aby prvé stretnutie s knihou malo pre žiakov pozitívny vplyv na ich čítanie v budúcnosti. Vďaka projektu podporeného Nadáciou Orange sa nám podarilo zriadiť v jednej triede knižničný kútik so stovkou krásnych kníh od slovenských autorov. Žiaci môžu prežívať prvé dotyky s knihami nielen ako aktívni čitatelia, ale aj ako vládcovia pera, scenáristi či herci." Aby radosť žiakov z nových kníh bola ešte väčšia, rozhodli sa tieto knihy špeciálne pokrstiť. „Kto iný by sa na túto úlohu hodil lepšie ako náš rodák, všestranný umelec Braňo Jobus," pokračuje pedagogička. „Svoju úlohu prijal veľmi zodpovedne – so všetkou noblesou a s humorom jemu vlastným. Pútavo žiakom predstavil svoje spisovateľské začiatky, rozveselil svojimi piesňami. Nechýbalo autorské čítanie úryvku z knihy Láskavé rozprávky."
Deti umelca vystavili paľbe otázok, na ktoré Braňo odpovedal so svojim špecifickým humorom a žiaci sa tak necítili ako na besede s neznámym autorom, ale ako s priateľom. Nové knihy potom pokrstil srdiečkami a soľou – aby ich čítali s láskou a pristupovali k nim ako k vzácnemu nenahraditeľnému daru. „Naplnil srdcia detí pozitívnou energiou, ktorú vo svojom neľahkom živote naozaj potrebujú ako soľ," dodala M. Šulovská. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela