Pri Voderadoch postavia outlet za 75 miliónov

  • Spravodajstvo
  • 23. mája 2010, 19:19
  • Autor:online redakcia

VODERADY – Pri obci Voderady v Trnavskom okrese by malo na ploche 220-tisíc m2 vyrásť obchodné centrum za 75 miliónov eur. Zákazníci tu nájdu, podobne ako v rakúskom Parndorfe, tovar svetových módnych značiek po zľavnení – takzvaný outlet.

Spoločnosť One Fashion Outlet, ktorá svoj projekt predstavila  verejnosti minulý týždeň, zvažovala pri svojich investičných zámeroch niekoľko lokalít. Podľa informácií projekt managera Vladimíra Kozára obec Voderady pri Trnave vybrali aj vďaka umiestneniu pri diaľnici D1, ktorá prepája Bratislavu s východom aj severom Slovenska.
„Výhodou je aj existujúca infraštruktúra v blízkosti priemyselnej zóny Samsung. Investor plánuje prilákať do outletu ročne 1,5 až 2 milióny návštevníkov zo Slovenska, Poľska, Maďarska aj Česka. Podľa prieskumu GFK spádová oblasť tejto lokality je 6,7 milióna ľudí, ktorým bude cesta do outletu trvať do 2 hodín,“ uvádza sa v tlačovej správe spoločnosti
Obchodné outletové centrum bude veľkoryso riešené, na ploche približne 220-tisíc m2. Jeho súčasťou sa stanú aj obchodné a reštauračné priestory na ploche viac ako 36 tisíc metrov štvorcových, oddychová zóna s jazierkom, detské ihrisko a parkovisko obklopené zeleňou.
Výstavba outletu sa bude realizovať postupne v troch fázach, pričom už v prvej fáze by malo byť k dispozícii 60 až 70 prevádzok s atraktívnymi svetovými značkami. Otvorenie outletu je naplánované na koniec roku 2011. Investícia plánuje vytvoriť viac ako 350 nových pracovných miest v regióne. Developerom projektu je spoločnosť Realiz.
Jedným z rozhodujúcich faktorov úspešnosti outletu sú aj nájomcovia. „Naša spoločnosť oslovila mnoho známych svetových značiek, ktoré na projekt One Fashion Outlet veľmi poitívne reagovali. V súčasnosti vyjednávame podmienky vstupy do projektu. Podľa doterajšieho stavu rokovaní sme presvedčení, že sa nám podarí prilákať zaujímavé svetové značky, čo bude jadrom úspechu nášho outletu“, uviedol Vladimír Kozár.
Starosta obce Voderady Marek Turanský ocenil skutočnosť, že investícia v regióne prinesie viac ako 350 pracovných miest: „Našou podmienkou bolo, aby tento projekt vytvoril príjemné prostredie a miesto relaxu pre obyvateľov, obsahoval dostatok zelene, cyklistické chodníky a priniesol celkové oživenie života v obci.“
Výstavba One Fashion Outletu je naplánovaná v troch fázach. V prvej fáze bude zastavaná plocha takmer 16 tisíc m² so 60-70 prevádzkami. V druhej fáze by malo pribudnúť ďalších 11 tisíc m² predajných priestorov s cca 40 prevádzkami. Pokiaľ bude projekt úspešný, v tretej fáze pribudne ďalších skoro 10 tisíc m².
Celková zastavaná plocha outletu by tak dosiahla cca 36 tisíc m² predajnej plochy. K dispozícii bude aj oddychová zóna s jazierkom a ihriskom pre deti. Jednotlivé nákupné bloky budú prepojené chodníkmi a námestíčkami obklopenými zeleňou. Outlet bude mať k dispozícii celkovo tritisíc parkovacích miest.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava