Medzinárodná kanoistická regata ohrozená

  • Kanoistika / Šport
  • 21. mája 2010, 08:33
  • Autor:ŠG

PIEŠŤANY – Od dnes do nedele mali na piešťanskej Sĺňave súťažiť vodáci na 24. ročníku medzinárodnej kanoistickej regaty, ktorej posledných desať ročníkov sa koná pod názvom Regatte Piešťany na Váhu a Sĺňave. Vysoká hladina Váhu však urobila organizátorom škrt cez rozpočet.

„Keďže pre vysoký stav hladiny a silný prietok vody sme nemohli postaviť trať na tradičnom mieste, hľadali sme alternatívu. Jednou z nich bolo jazero Dlhé kusy pri Hornej Strede. To však majú v prenájme rybári, takže nakoniec  z toho zišlo,“ povedal nám piešťanský tréner Milan Blaho.
Pôvodne sa na tejto medzinárodnej regate vodákov do 23 rokov  malo súťažiť  na 200, 500, 1000 a 3000 metrov, no tieto súťaže sa museli zrušiť. „Po dohode riaditeľa pretekov Borisa Bergendiho s vedúcimi výprav ôsmich štátov, ktoré tu zostali, sa preteky uskutočnia aspoň ako exhibícia na asi 150 – 200 metrovej dištancii v zátoke našej lodenice. Bolo by totiž hlúpe, keby si Japonci, Nemci, Francúzi, Azerbajdžanci a pretekári ďalších štátov nemohli u nás zasúťažiť a prišli do Piešťan len na výlet,“ dodal technický riaditeľ stavby trate Mataj Kačic.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín