Váh uväznil rybárov aj s autami

  • Spravodajstvo
  • 19. mája 2010, 10:10
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY/MADUNICE – Sedem ľudí so štyrmi osobnými autami uviazlo včera pri drahovskom kanáli v katastri Maduníc, keď sa rýchlo zodvihla hladina Váhu.

Rybári zostali na malom ostrovčeku za vodou, ktorej hĺbka dosiahla asi pol metra. Ďalšiemu rybárovi odrezala voda cestu v Drahovciach.
Informovala o tom Tatiana Knapová z Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave: „V krátkom časovom úseku sa zdvihla hladina vody medzi riekou Váh a drahovským kanálom, kde sa nachádzali osoby s autami. Zostali na vzniknutom ostrovčeku za vodou, ktorej hĺbka dosahovala 30 – 50 cm.“
Hasiči v gumákoch a ochranných plávajúcich vestách  uviazali o strom laná a vyviedli  rybárov do bezpečia. Drahšie rybárske náradie previezli na člne. Autá upevnili, aby ich neodniesla voda.
Na vytiahnutie vozidiel z vody prišla hasičom na pomoc armáda – vojaci zo seredského útvaru, ktorí použili pásový transportný samochod s nájazdovými lyžinami.
Voda, ktorá zaplavila cestu, uväznila aj rybára pri kanáli v Drahovciach. „Osoba s autom už nestačila opustiť ostrovček a vodič sa bál prejsť, aby nezišiel mimo cestu a nezapadol,“ doplnila Tatiana Knapová. „Pri príjazde príslušníkov HaZZ  z Piešťan s technikou už bolo auto odtiahnuté iným vozidlom na súš do bezpečia.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel