Budúci kaderníci žali medaily

  • Spravodajstvo
  • 18. mája 2010, 14:47
  • Autor:M. Ručkayová

PIEŠŤANY/PEZINOK – Medailovou žatvou môžeme nazvať úspech študentov Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch, ktorí si z medzinárodnej súťaže Cena mesta Pezinok, konanej v prvom májovom týždni, z troch súťažných disciplín priniesli až štyri medaily.

Medzi dámskymi extravagantnými účesmi „EMO“ si vybojovala tretiačka z učebného odboru kaderník – Katarína Kršková tretie miesto a v disciplíne detský účes „Karneval v škole“ si odniesla dokonca palmu víťazstva. Do kategórie spoločenský účes „Gejša“ vyslala škola dvoch študentov 1. ročníka odboru nadstavbového štúdia vlasová kozmetika. Súťažná kreácia Borisa Kováčika uchvátila porotu a bola ocenená ako najlepšia spomedzi všetkých účesov. Jeho spolužiačka Nikola Valová vybojovala so svojou účesovou fantáziou tretie miesto.

Oľga Kusá, ktorá je vedúcou pracoviska praktického vyučovania SOŠOaS na Vŕšku, kde sa mladí kaderníci pripravujú, nám povedala: „Úspech nás veľmi potešil, ale neprekvapil, pretože naši študenti chodia zbierať skúsenosti aj k renomovaným kaderníkom, akými sú napríklad Anežka Šteffeková či Braňo Gröhling.“ Riaditeľka školy Anna Zálešáková poznamenala, že žiaci aj v súťažiach dokazujú, ako z nich rastú budúci odborníci na svoje remeslo, ktoré podľa starého porekadla má zlaté dno.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela