Za kyticu zo zeleniny prvé miesto
PIEŠŤANY – Študent Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch Adam Petrikovič, ktorý sa na krajskom kole Študentskej odbornej činnosti (SOČ) so svojou prácou Fruit Carving na tému Problematika voľného času umiestnil na druhom mieste, si z celoslovenskej prehliadky odniesol „palmu“ víťazstva.
Na 32. ročníku celoštátnej SOČ, ktorá sa konala koncom apríla v Košiciach, vybrala porota Adamovu prácu spomedzi 15 najlepších prác v rámci Slovenska. „V jednotlivých kapitolách som podrobne rozpracoval históriu tohto krásneho umenia, správny výber surovín, uchovávanie a starostlivosť nielen o jednotlivé druhy ovocia a zeleniny, ale aj o už vyrezané ozdoby a opísal som všetko potrebné náradie a pomôcky potrebné na vyrezávanie do ovocia a zeleniny,“ uvádza úspešný študent.
Viac sa dočítate v novom vydaní Piešťanského týždňa.