Narodil sa na polícii a robí v base

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. mája 2010, 12:59
  • Autor:Dusíková, video: vd

PIEŠŤANY – Karikaturista Ferko Bojničan (50) z Hlohovca, ktorý už 28 rokov pracuje v leopoldovskej väznici počas vernisáže výstavy s názvom Osudové čiary perlil.

„Potýčky so zákonom mám už od narodenia, svetlo sveta som totiž uzrel na policajnej stanici,“ prezradil o sebe holohlavý Ferko, ktorý je členom Klubu nespravodlivo plešatých (KNP).  Keďže je všeobecne známe, že plešatí muži majú posilnené príslušné hormóny, Bojničan priznal i to, že hlavnou témou jeho karikatúr je erotika. Tú vystavoval aj na zjazde sexuológov. „V Piešťanskom informačnom centre som takéto kresbičky neuverejnil, predsa len… chodia sem aj deti.“


Kurátor výstavy a jeden z členov Osirelého považského štvorlístka – Vojto Haring na margo Ferkovho členstva v KNP dodal: „Krstným otcom klubu som bol ja – aj keď mám hlavu glbatú,“ priznal sa Piešťanec Vojto Haring a zarecitoval hanopis na svoju hlavu, ktorým si sypal popol za to, že na nej rastú vlasy.
Vernisáž si užil aj Bojničanov priateľ z osirelého štvorlístka – karikaturista Vladimír Pavlík, na konte ktorého je slovenský rekord v kreslení karikatúr. Vykonal ho v Piešťanoch na Kolonádovom moste. V Piešťanskom informačnom centre zaspievala  hosťom i vystavovateľovi, ktorý v tomto roku oslávil päťdesiat rokov, pôvabná speváčka Laura Pekarovičová.  K životnému jubileu a  výstave mu zablahoželali jeho priatelia a známi, ale aj organizátorky podujatia z o.z. Ex libris v Hlohovci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava