Ženy Družby – nový víťaz mestskej ligy v kolkoch

  • Šport / Kolky
  • 5. mája 2010, 10:27
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY – V posledných štyroch ročníkoch mestskej ligy v kolkoch v Piešťanoch dominovali hráči Povodia Váhu „A“. Aj v práve skončenom 26. ročníku boli najväčším favoritom, no v poslednom zápase súťaže prehrali so ženami Družby, ktoré ich zásluhou tohto víťazstva predbehli o dva body.

O zisk premiérového titulu Družby „Ž“ sa pričinili Katarína Vráblová, Táňa Dzurová, Gita Faltusová, Mária Vráblová a Zuzana Obertášová. Súťaž jednotlivcov vyhral Milan Kubrický (Pov. Váhu „A“) s priemerom 275,81 zvaleného kolka. V tomto roku mala liga výbornú úroveň, veď až v 72 zápasoch zo 132 odohraných zvalilo niektoré z družstiev tisíc a viac kolkov.
Najčastejšie tu bolo Povodie Váhu „A“, ktoré prekročilo túto magickú hranicu až 21-krát a raz mu do nej chýbalo sedem zvalených kolkov! Ani to mu však nestačilo na obhajobu prvenstva. Víťazná Družba „Ž“ mala na svojom konte 18 „tisícok“, no získala o dva body viac než Povodie. Tretím najúspešnejším „tisíckárom“ boli kolkári Stakotry, ktorý prekonali túto hranicu 11-krát. Na medailovú pozíciu im to však nestačilo, pretože hráči Domossu mali napokon na konte o dva body viac.
Domoss však bol najpríjemnejším prekvapením práve skončeného ročníka. Jeho zaujímavosťou bolo aj to, že na rozdiel od predošlých sa nenašlo družstvo, ktoré by ani raz nevyhralo. Vráťme sa však k štatistikám. Napriek množstvu tisícok nikto neprekonal ligový rekord, keď najlepším výkonom sezóny bolo 1092 zvalených kolkov v podaní hráčov Povodia Váhu. Pre zaujímavosť, hráčky nového majstra zvalili najviac 1062 kolkov. Ani v jednotlivcoch rekord Milana Kubrického nikto neprekonal.
Jedinou hráčkou, ktorá pokorila 300-bodovú hranicu, bola Zuzana Obertášová z majstrovského družstva žien Družby. Tá zvalili v záverečnom zápase 304 kolkov. Iba jeden zvalený kolok chýbal do tristovky Milanovi Kubrickému a Robovi Krajčíkovi. Cez hranicu 290 kolkov sa dostali aj Anton Valovič (297), Jozef Kuník (293), Michal Benko, Jozef Marek (obaja po 292) a Milan Koščál (291).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina