Pólisti plánujú opäť otvoriť Evu!

  • Spravodajstvo
  • 5. mája 2010, 16:36
  • Autor:A. Drahovská

PIEŠŤANY – Klub vodného póla Kúpele Piešťany (KVP) má záujem prevádzkovať kúpalisko Eva aj počas letnej sezóny 2010. Vyplýva to zo žiadosti o dotáciu, ktorú predložili zástupcovia klubu na štvrtkové mestské zastupiteľstvo.

Informáciu potvrdil pre Piešťanský týždeň aj nový šéf pólistov Ľudovít Kubán. Predsedom klubu sa stal v marci 2010, keď z tejto funkcie odstúpil Jozef Cifra. „Oslovili sme Mesto Piešťany, či uvažuje o finančnej podpore prevádzky kúpaliska,“ hovorí Ľ. Kubán. „Vzhľadom na to, že v bazéne nie je filtrácia a vyžaduje si pravidelnú výmenu vody, bez pomoci to nejde.“ Mesto si stanovilo podmienky a po súhlase kúpeľov sa pólisti rozhodli, že sa pokúsia opäť popasovať s prevádzkou staručkého bazéna, otvoria ho na sezónu pre verejnosť a poskytnú miesto aj piešťanským športovcom.
„Klub prevádzkoval Evu dva roky a majiteľ – Slovenské liečebné kúpele Piešťany – bol s našou prácou spokojný,“ pokračuje predseda KVP. Investovať do rekonštrukcie kúpaliska zatiaľ však SLKP neplánuje. „Najväčší problém nám robí stav bazéna, kde sa každý rok objavujú nové praskliny. Dohodli sme sa preto, že stavebné prípravy okolo bazéna a jeho povrchu urobíme my brigádnicky a kúpele zabezpečia murárske práce a farby,“ vysvetľuje Ľudovít Kubán. Pólisti bazén potom aj sami ponatierajú. Časť spomenutých prác už začali robiť pred dvomi týždňami a v súčasnosti už nastúpili pracovníci kúpeľov. Členovia klubu zatiaľ dávajú do poriadku plážové ležadlá.

Sezóna na Eve by sa mala začať prvého júna a skončiť približne v polovici septembra. Hodiny pre verejnosť sú určené tak ako minulý rok – od desiatej ráno do siedmej večer. Vstupné tiež plánujú rovnaké – tri eurá za jednu dospelú osobu na deň, so zľavami pre deti, dôchodcov a vstup po štvrtej popoludní. Keď minulý rok mesto odmietlo refundovať pólistom stratu z prevádzky vo výške 45-tisíc eur, s dlhom sa športovci museli vysporiadať sami. V súčasnosti už podľa predsedu časť z neho splatili z vlastných zdrojov, pričom použili peniaze, ktoré mal klub aj na vlastnú činnosť. Ak vo štvrtok poslanci dotáciu pólistom odklepnú, budú môcť z nej uhradiť náklady na vodné, stočné a rozbory vody, a tak ostáva veriť, že k nim bude prajné aj letné
počasie.
Pripomeňte si, aká bola atmosféra na kúpalisku Eva počas minuloročnej letnej prevádzky:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj