Podporia poslanci kúpalisko?

  • Spravodajstvo
  • 5. mája 2010, 16:38
  • Autor:A. Drahovská

PIEŠŤANY – Na štvrtkovom zasadnutí mestského parlamentu budú poslanci prerokovávať 21 bodov programu. Päťkrát by mali hlasovať o nových alebo zmenených trhových poriadkoch, v ktorých budú upravené podmienky predaja výrobkov v meste aj počas Piešťanských hodov a Vianočných trhov.

Mestský úrad zároveň rozširuje zoznam plôch, na ktorých budú môcť stánky stáť. Okrem Námestia slobody, Winterovej ulice, Sadu Andreja Kmeťa sa do zoznamu dostali napríklad aj priestranstvo pred Kruhovkou či nákupným strediskom na Juhu.

Členovia mestského zastupiteľstva odsúhlasia tiež podmienky predaja bytu na Ulici Mateja Bela po neplatičovi nájomného a budú schvaľovať peniaze pre Klub vodného póla, ktorý požiadal o pridelenie dotácie vo výške 49-tisíc eur na prevádzku kúpaliska Eva počas letnej sezóny. Ak poslanci dotáciu odklepnú, mesto by malo prefinancovať  pólistom  výdavky na vodu a stočné, bazénovú chémiu a dezinfekciu a rozbory stavu vody.

Mestský parlament prerokuje aj návrh na vyhradenie plôch a miest na volebné plagáty. Aké plochy ktorá politická strana dostane, rozhodne žrebovanie. V ďalších bodoch odsúhlasia poslanci protokoly o zverení majetku Mesta Piešťany do správy škôl, nájmy a prevody pozemkov s drobnými výmerami. Jedným z nich je aj časť komunikácie pri Auparku, ktorej spoluvlastníkmi sú súkromné osoby – ich 536 m2 by si mala radnica prenajať za asi 600 eur ročne.

Pred koncom zasadania čaká volených zástupcov ľudu ešte návrh na odkúpenie bývalej administratívnej budovy lesníkov. Národné lesnícke centrum má záujem predať mestu aj bytovky a garáže, ich kúpu však poslancom referát majetku mesta neodporúča. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel