Na cestách zabíjala rýchlosť

  • Spravodajstvo
  • 5. mája 2010, 15:15
  • Autor:tasr/online redakcia

TRNAVA/PIEŠŤANY – Až päť ľudských životov vyhaslo na cestách Trnavského samosprávneho kraja počas uplynulého týždňa. Napriek tomu, že polícia v tom čase vykonávala dopravno-bezpečnostnú akciu, zameranú na dodržiavanie rýchlosti, pod všetky smrteľné nehody sa podpísala práve príliš vysoká rýchlosť.

Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, prvá nehoda sa stala v stredu 28. apríla medzi Veľkým Mederom a Okočom, kde 22-ročný vodič dostal v neprimeranej rýchlosti šmyk, zišiel mimo cestu, kde sa auto viackrát prevrátilo. Pritom zomrel on a neskôr aj jeho 21-ročný spolujazdec: "Paradoxom je, že len tri dni pred touto nehodou polícia tohto vodiča riešila v blokovom konaní za prekročenie rýchlosti." Pri druhej nehode o deň neskôr zomrela v Skalici pod kolesami autobusu 74-ročná cyklistka, ktorá mu pri vychádzaní z vedľajšej cesty nedala prednosť.
      Prvý májový deň sa stal osudným pre 23-ročného muža, ktorý sa viezol ako spolujazdec vo Fabii medzi Sládkovičovom a Galantou ako spolujazdec. Auto vo veľkej rýchlosti dostalo šmyk a narazilo do stromu. Podobne dopadol na druhý deň Renault medzi obcami Dechtice a Naháč. Auto prešlo do protismeru a skončilo na strome. Pri nehode zahynula 69-ročná spolujazdkyňa.
      Počas bezpečnostnej akcie odhalila polícia až 1089 priestupkov, pri ktorých vodiči prekročili maximálnu povolenú rýchlosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava