Osemsto bicyklov na jednom mieste

  • Spravodajstvo
  • 2. mája 2010, 17:58
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Všetko čo malo nohy, respektíve dve kolesá sa podľa oznamu obecného rozhlasu malo dostaviť počas víkendu pri rieku Váh. V rámci podujatia Máj na Sĺňave sa organizátori totiž rozhodli spestriť milovníkom dvojkolesových bezmotorových tátošov prvý májový deň pokusom o zápis do Knihy slovenských rekordov o najväčší počet bicyklov na jednom mieste.

Máj na Sĺňave, ktorí organizátori pripravili pri príležitosti päťdesiateho výročia spustenia vodného diela Drahovce – Madunice odštartoval už v piatok 30. apríla. Diskutovalo o knihe Rezba motorovou pílou a pod rukami šiestich rezbárov sa rovnaký počet kmeňov topoľov začali už o deň skôr premieňať na umelecké diela. Tie – socha Ľudovíta Wintera, veverička, labute, vážska panna, slnko a piešťanský páv sa dostanú do ulíc mesta už v najbližšej dobe.
Pekné počasie vylákalo v sobotu až 798 cyklistov, ktorí sa nebáli a zaregistrovali sa, čim prispeli k vytvoreniu nového slovenského rekordu pre Piešťany v najväčšom počte bicyklov na jednom mieste. Pri cyklotrase, napríklad na ihrisku Makabea sa hral futbal, pri Krajinskom moste zase volejbal. Organizátori zasadili tri stromčeky, ktoré majú znázorňovať Inovec, Bezovec a Marhát.
Členovia Klubu Neptún na čele s Milanom Koščálom, riaditeľom Slovenského vodohospodárskeho podniku, odštepný závod Piešťany odomkli vody rieky Váh.
Večerná zábava sa presunula od Váhu do centra mesta – do hudobného pavilónu, kde Vrbovskí víťazi predstavili Piešťancom niekoľko pracovných piesní, ale tiež podomácky vyrobených hudobných nástrojov. Braňa Jobusa s pánom bratom vystriedalo neskôr Slniečko.
Piešťanci si mohli pripomenúť, ako vyzerali časti mesta pred dvadsiatimi piatimi rokmi prostredníctvom filmu Žaby a iné ryby, ktorý sa celý nakrúcal v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava