Jubilejný ročník vyhrali Taliani, Slováci štvrtí

  • Šport / Futbal
  • 30. apríla 2010, 17:54
  • Autor:šg

PIEŠŤANY/PÚCHOV – Dnes dohrali na strednom Považí jubilejný 20. ročník medzinárodného futbalového turnaja 18-ročných Slovakia Cup. Vo finálovom zápase vyhralo v Púchove Taliansko nad Chorvátskom 2:1 a obhájilo tak vlaňajšie prvenstvo.

Kým vlani zdolali Taliani Chorvátov až na jedenástky, dnes sa im to podarilo v riadnom hracom čase. Od 33. min síce prehrávali po góle Kraljeviča, no už o tri minúty neskôr vyrovnal Elshaarawy. Keď už sa zdalo, že o víťazovi opäť budú rozhodovať penalty, osem minút pred koncom dal Dell´Agnello víťazný gól Talianska. Taliani sa tak stali najúspešnejším mužstvo celej histórie turnaja, keď ho vyhrali po piaty raz. Slovensko má nakonte štyri prvenstvá.
Hrali sa aj zápasy o umiestnenie. V súboji o tretie miesto remizovalo v Beluši Slovensko s Českom 1:1, hoci od 10. min viedlo gólom Mikiniča. Keďže Česi vyrovnali, víťazovi duelu museli rozhodnúť jedenástky. Na tie vyhrali Česi 3:0. V zápase o piate miesto vyhralo v Košeci Belgicko nad Dánskom 2:1 a v súboji o siedmu priečku vyhralo v Ilave Rusko nad Ukrajinou tiež 2:1.
Organizátori vyhodnotili aj najlepších jednotlivcov. Cenu pre najlepšieho hráča získal Paul José Mpoku z Belgicka, najlepším brankárom bol Patrik Le Giang (Slovensko) a najlepším strelcom so štyrmi gólmi  Nikolaj Ivannikov (Rusko).
Pred samotným finále prijal prezident SFZ František Laurinec aj šiestich piešťanských organizátorov úvodného ročníka turnaja, ktorý sa hral pod názvom Piešťany 91 v našom meste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav