Piešťanský Aupark otvoril svoje brány

  • Spravodajstvo
  • 29. apríla 2010, 10:15
  • Autor:online redakcia

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Obchodné centrum Aupark na Nitrianskej ulici včera večer slávnostne uviedli do života a dnes od deviatej hodiny otvorilo svoje brány pre verejnosť. Hodnota tejto investície, ktorá patrí k najväčším v Piešťanoch za posledné roky, dosiahla viac ako 25 miliónov eur.

Ako uviedol zástupca investora – predseda predstavenstva spoločnosti HB Reavis Slavomír Jankovič, ide o druhý Aupark na Slovensku a zatiaľ jediný v centre mesta. Architektonický návrh spracoval Juraj Jančina, podľa ktorého podobné objekty do mestských zón prinášajú oživenie. Slavomír Jankovič potom spolu s primátorom Piešťan Remom Cicuttom symbolicky prestrihli pásku a obchodné centrum oficiálne otvorili. 
Spoločnosť HB Reavis začala stavbu v júni 2008 a jej ukončenie bolo pôvodne naplánované na október 2009. Investor pre krízu, ktorá zasiahla aj trh s realitami, počas stavby upustil od vybudovania bytov a namiesto nich pribudli parkovacie miesta. Stavbu sprevádzali aj technické problémy, keď museli dodávatelia niekoľkokrát opravovať priľahlé chodníky a cesty. V súvislosti s oneskoreným ukončením prác v okolí stavby sa hovorilo aj o možnej pokute skoro milión eur, ktorú nakoniec mesto od investora nežiadalo.
Na ploche 10 130 m2 nájdu návštevníci 65 prevádzok obchodov a služieb a k dispozícii im bude aj 380 miest na parkovanie. Okrem značkových predajní sa tu nachádzajú i prevádzky miestnych podnikateľov . Prácu v Auparku našlo okolo dvesto ľudí z Piešťan a okolia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava