FUNNY FACES: Malé mesto nám vyhovuje

  • Spravodajstvo
  • 29. apríla 2010, 23:55
  • Autor:Natália Vavrová

PIEŠŤANY – Hoci piešťanská kapela Funny Faces je zatiaľ ešte pomerne neznáma a zároveň neopozeraná, ich hudba je energická, rebelantská a dokážu ňou roztancovať dav. (Tak prečo nepodľahnúť?)

Ambíciou mladých hudobníkov je dostať sa stále vyššie – preto stále pracujú na nových nahrávkach. O tom, či sa im ambíciu darí naplniť, sa Piešťanský týždeň porozprával so spevákom Markom Manasom.
► Ako sa začala písať história Funny Faces?
– Celé to začalo zhruba pred štyrmi rokmi. Ešte na základnej škole sme sa čistou náhodou stretli a zistili sme, že každý z nás hrá na hudobný nástroj. Ja – Marko Manas (Marcus), Michal Kvak (Majky) a Štefan Orviský (Stui) sme sa teda rozhodli založiť kapelu. Neskôr k nám pribudol gitarista Majco Manas. Bohužiaľ, po troch rokoch nás opustil pre svoj koníček – windsurfing. Nahradil ho Ján Lednický (Jofre), ktorý ale ako náhrada vôbec nezaostáva.
► Odštartovali ste tak ako mnoho začínajúcich kapiel s cover verziami. Držíte sa stále na tejto rovine alebo sa snažíte tvoriť vlastné pesničky?
– Áno, začali sme s covermi a stále s nimi pokračujeme, boli to prevzaté skladby väčšinou zahraničných kapiel, ako napríklad Arctic Monkeys, The Subways, White Stripes a iné. Vlastné piesne však skladáme už od založenia kapely a stále hľadáme inšpiráciu na tvorbu nových.
► Kde hľadáte inšpiráciu?
– Nachádzame ju najmä v hudbe iných kapiel, ale niekedy prichádza aj sama od seba, keď nás „kopne múza".
► Myslíte si, že je ťažké presadiť sa v našom malom meste, v ktorom kultúra pre mládež akoby zaspala?
– Nie je ľahké na túto otázku odpovedať, no nemyslím si, že dostať sa tu do povedomia ľudí je ťažké. Práve naopak, je výhodou, že Piešťany sú malé. Každý sa pozná s každým, a preto je pomerne ľahké dozvedieť sa o novej kapele či o tom, čo sa chystá. My sme začali hrať na súkromných party, neskôr v puboch, pod „mušľou", v Moravanoch nad Váhom a naposledy sme vystúpili v Trnave na Župnom festivale spevu, tanca a hudby.
► Preferujete spievanie a písanie piesní v angličtine alebo chystáte novinky aj v slovenčine?
– Keďže neplánujeme žiadne zmeny, naďalej budeme tvoriť v angličtine. Prečo? Máme ju radi a v piesňach jednoducho dobre znie.
► Chystáte sa fanúšikov prekvapiť novými pesničkami či koncertmi?
– Áno, môžu sa tešiť na naše nové piesne, ktoré práve dokončujeme. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav