Pavol Táborský odštartoval najlepšie

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. apríla 2010, 16:54
  • Autor:Štefan Gregorička

TREBATICE – Nová motokárová sezóna Moravského pohára a majstrovstiev Slovenska sa začala v Trebaticiach. Na tamojšej motokárovej dráhe bojovalo o body 117 pretekárov z Česka, Poľska, Maďarska a Slovenska. Nechýbali medzi nimi ani jazdci z nášho okresu.

V kategórii Baby 60 sa v konkurencii 16 jazdcov predstavil po prvý raz aj Piešťanec Dávid Nemec. Syn známeho automobilového pretekára sa pri svojej premiére umiestnil na peknom desiatom mieste. V kategórii Mini 60 štartovalo 20 pretekárov. Pavol Táborský z Veľkého Orvišťa vyhral prvú finálovú jazdu, no v druhej do neho zozadu narazil Čech Boldiš. Obaja sa ocitli mimo trate a prepadli sa na 12. a 13. miesto. Z týchto pozícií štartovali do tretej rozjazdy. V nej sa Táborský napokon dokázal prepracovať až na druhé miesto za Suchovského a druhá priečka mu patrí aj celkove.
Marek Chromý a Tomáš Majerčík súťažili v triede Rotax Max Junior s ďalšími pätnástimi rivalmi. Marek štartoval z druhého miesta, no po chybe sa prepadol na desiatu priečku. Z nej sa dokázal prepracovať na štvrté miesto, ku ktorému pridal druhé miesta z ďalších dvoch jázd. V seriáli majstrovstiev Slovenska je zatiaľ tiež druhý. Tomáš skončil v prvej rozjazde tretí, v druhej sa po kolízii prepadol na siedme miesto a v tretej poskočil na piate, ktoré mu patrí aj v Moravskom pohári.
V triede Rotax Max si Timea Glossová rýchlo zvykla na nový stroj a vyjazdila si pekné piate miesto, keď aj prvé tri priečky patrili dievčatám. V kráľovskej triede ICC 125 bol Martin Bosák šiesty v MP, podobne ako Daniel Sumer v pretekoch majstrovstiev SR. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava