Kanadská veľvyslankyňa v Moravanoch

  • Spravodajstvo
  • 27. apríla 2010, 11:08
  • Autor:Viera Dusíková,video: vd

MORAVANY – Základnú školu, domov dôchodcov a múzeum veteránov v Moravanoch nad Váhom navštívila vo štvrtok popoludní kanadská veľvyslankyňa v SR Valerie Raymondová a jej manžel, generál Tom de Faye.

„Veľvyslankyňa si našu školu vybrala preto, lebo ako jediní na Slovensku máme vo všetkých triedach nainštalované interaktívne tabule, vyrobené práve v jej rodnej zemi,“ vysvetlil starosta obce Peter Hulman. O tom, ako v praxi prebieha vyučovací proces na hodine slovenčiny a angličtiny, sa delegácia, zložená z hostí a zástupcov obce, presvedčila počas pripravenej prezentácie v štvrtom a siedmom ročníku. „Som milo prekvapená úrovňou vzdelávacieho procesu pomocou tejto tabule. Aj u nás v Kanade sa žiaci učia takýmto spôsobom. No ja sama som kedysi písala len na klasickú tabuľu,“ priznala sa veľvyslankyňa.

Kanadských hostí zaujali najmä vyblýskané automobilové veterány v súkromnom múzeu Jána Horňáka. Zaujímali sa i o to, ako ich získal, odkiaľ pochádzajú, koľko stála ich oprava a akú hodnotu majú dnes. Na záver návštevy si manželský pár prezrel kompletne zrekonštruovaný domov dôchodcov, ocenili kamerový systém pre monitorovanie ležiacich pacientov, ale aj rehabilitačné centrum či nádvorie domova s čerstvo napusteným rybníkom a fontánkou, ktorá spríjemňuje starkým pobyt v tomto modernom zariadení. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel