Nová šéfka nemocnice stranícke pozadie odmieta

  • Spravodajstvo
  • 22. apríla 2010, 12:04
  • Autor:A. Drahovská

PIEŠŤANY – Piešťanská Nemocnica Alexandra Wintera (NAW) má od utorka 20. apríla nové vedenie. Riaditeľa Petra Ottingera na jeho poste vystriedala Erika Chudá, ktorá do konca marca pracovala ako vedúca referátu stratégie na Mestskom úrade v Piešťanoch. Okrem štatutára došlo aj ku zmenám členov správnej a dozornej rady tejto neziskovej organizácie.

Zloženie správnej rady sa zmenilo už  v januári tohto roku. V súčasnosti má päť členov. Troch z nich – Máriu Beňovú, Stanislava Gerbela a Gregora Gbelského menoval minister zdravotníctva Richard Raši (Smer – SD) a dvoch – Ivanu Drlíkovú a Danielu Suchánkovú, obe z Piešťan,  navrhol bývalý riaditeľ Peter Ottinger.  Mária Beňová a Ivana Drlíková boli členkami aj predchádzajúcej správnej rady a Daniela Suchánková sedela v dozornej rade nemocnice.  
Na svojej schôdzi 19. apríla potom nová správna rada menovala dozornú radu, v zložení –  Milan Máček, Ján Ranostaj a Marián Tabaček. Zároveň predseda správnej rady Stanislav Gerbel navrhol odvolanie riaditeľa nemocnice.  O dôvodoch výmeny „hláv“ nová šéfka nemocnice vraj nie je informovaná a dôvody sú podľa nej známe len členom správnej rady.
Kreslo jej ponúkli z ministerstva zdravotníctva a napriek problémom, s ktorými sa NAW potýka, s návrhom súhlasila. „A ktorá nemocnica sa s nimi neborí?“ rečníckou otázkou odpovedala Piešťanskému týždňu Erika Chudá, keď sme sa pýtali, či pre ne nemá z novej práce obavy. „Keby som si netrúfla, tak túto ponuku neprijmem,“ pokračovala. „ Samozrejme, všetko sa nedá vyriešiť za pár dní. Nemocnice ale  veľmi dobre  poznám zo svojho bývalého zamestnania vo firme, ktorá dodávala  zdravotnícke prístroje a zariadenia.“
Odtiaľ podľa nej môže aj pochádzať návrh na nomináciu. Špekulácie o straníckom pozadí, keďže dvaja z členov vedenia – Mária Beňová a Ján Ranostaj  sú poslancami za stranu Smer – SD v mestskom parlamente,  ktoré sa už objavili v piešťanských kuloároch, Erika Chudá odmietla: „Nie som členkou žiadnej politickej strany a nikto ma ani v tejto súvislosti neoslovil.“ Nová riaditeľka sa počas prvých dní vo funkcie zatiaľ oboznamovala s nemocnicou a jej zamestnancami a plány do budúcnosti ešte zverejniť nechcela.  

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea