Policajti vystrieľali zásobník, auto sa rútilo ďalej!

  • Spravodajstvo
  • 19. apríla 2010, 11:09
  • Autor:online redakcia

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY/RAKOVICE – Scénu ako z kriminálky zažili včera obyvatelia nielen Rakovíc ale aj susedných obcí. Policajti počas naháňačky, ktorá začala už v Piešťanoch na Vrbovskej ceste, strieľali po bordovej Octavii s piešťanskou značkou.

Informáciu včera priniesla TV JOJ, ktorá uviedla, že v aute sedeli traja mladíci, jeden z nich mal dokonca iba 13 rokov.
Posádka sa, našťastie, policajným strelám vyhla a tak nebol pri streľbe nikto zranený.  Auto šoféroval  17- ročný Richard z Rakovíc, ktorý je podľa svedkov v dedine známa „firma“. „Sústavne tu svojou jazdou bez vodičského preukazu ohrozuje občanov,“ vyjadril sa starosta obce Dušan Daloš. „Policajtom sa snažil uniknúť snáď už po tretí krát, sme radi radi, že tentoraz sa mu to už nepodarilo.“
Ako povedal pre Piešťanský týždeň a online denník zástupca krajskej policajnej hovorkyne z Trnavy Ľuboš Homola, policajti išli po Vrbovskej ceste v Piešťanoch, keď si všimli, že protiidúce vozidlo Škoda Octavia bordovej farby má poškodené svetlo a tmavé fólie aj na predných sklách, čo je podľa vyhlášky neprípustné. 
"Hliadka sa preto otočila a signalizovala vodičovi aby zastavil," hovorí Ľ. Homola. "Ten neposlúchol a začal unikať smerom na nadjazd. Po celom úseku až do obce Trebatice policajti používali svetlá, maják a výstrahy, aby vodič zastavil." Octavia sa však rútila ďalej a pri pneuservise v Trebaticiach skoro zrazila chodkyňu. Tá podľa hovorcu na poslednú chvíľu odskočila. 
"Vodič bezohľadnou a arogantnou jazdou vytláčal z cesty nielen chodcov, cyklistov ale aj okoloidúce vozidlá," pokračuje ďalej zástupca hovorkyne. "V obci Borovce sa skoro zrazil s autobusom a vo Veselom zasa ohrozil hrajúce sa deti."
Policajti preto na ceste medzi obcami použili varovné výstrely z pištole, vodič sa však aj napriek tomu hnal ďalej. Strelec namieril na kolesá a keď vystrieľal zásobník, použil brokovnicu. Projektily z policajných zbraní zasiahli zadné, zároveň i predne sklo a zadnú kapotu. 
Ani to šialenú jazdu vozidla, ktoré sa vraj rútilo rýchlosťou asi 170 km/h, nezastavilo a naháňačka pokračovala cez Borovce do Rakovíc a Veselého, kde sa vodič otočil a zamieril naspäť. V Rakoviciach mu zablokovalo cestu ďalšie policajné vozidlo.
V aute sedeli okrem vodiča ďalší dvaja chlapci z Dubovian a z Rakovíc, jeden mal 17 a druhý 13 rokov. To, že chlapci vystrájajú takto častejšie, nám potvrdili aj obyvatelia, ktorí majú strach z ich bezohľadnej jazdy.
„Padol mi obrovský kameň zo srdca, že sa konečne policajtom podarilo odchytiť týchto mladých chlapcov. V dedine si robia čo chcú, sú drzí, bezohľadní . Pár hodín po incidente som ich však videl, ako sa zasa preháňajú na tom istom postrieľanom aute bez značiek po dedine,“ povedal nám obyvateľ Rakovíc, ktorý nechcel byť v článku menovaný.
„Ďalší z týchto mladíkov – Andrej sa tu nebezpečne premáva na štvorkolke, taktiež bez vodičského preukazu a zatiaľ sa úspešné vyhýba policajtom,“ reagovali ďalší ľudia z dediny.  Chodia aj za starostom a podávajú sťažnosti ale zatiaľ si nikto s nespratníkmi neporadil. „Trvá to už niekoľko rokov, ľudia sa boja rozprávať do novín, lebo majú strach, že im ublížia,“ vysvetlil starosta obce Dušan Daloš.
Na miesto incidentu sa dostavil aj riaditeľ OO PZ v Piešťanoch Pavol Oslej, ktorý podľa krajského policajného hovorcu použitie zbrane vyhodnotil ako primerané situácii. Mladíkov, ktorí absolvovali naháňačku policajti vypočuli a prepustili domov. Jazdu bez vodičáku a neuposlúchnutie výzvy budú riešiť ako priestupok. "Nejde o trestný čin," potvrdil Homola. 
Policajti však zistili, že Octavia bola odhlásená z evidencie ešte v roku 2005 a doteraz ju nikto neprihlásil. "Preverujeme, či nejde o použitie vozidla bez súhlasu majiteľa. to je však zatiaľ v štádiu vyšetrovania," uzavrel.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana