Dnes je Deň narcisov

  • Spravodajstvo
  • 16. apríla 2010, 09:14
  • Autor:tasr/online redakcia, video: Dusikova

PIEŠŤANY – Na Námestí Slobody, ale aj v priľahlých uličkách mesta môžete dnes stretnúť aktivistky Ligy proti rakovine so žltými narcismi.

Kúpou živého, alebo umelého kvietka majú občania Slovenska vyjadrujú spolupatričnosť a súdržnosť s onkologickými pacientmi počas 14. ročníka verejnej finančnej zbierky známej pod názvom Deň narcisov. Vyzbieranými prostriedkami sa financujú projekty na základe žiadostí zovšetkých regiónov Slovenska.O prerozdelení výťažku rozhoduje Generálna rada LPR. Oficiálny výnos zbierky z Dňa narcisov 2009 predstavuje sumu približne 924.743 eura.V Piešťanoch sa minulý rok vyzbieralo 20 034,87 eur.


Darcovia za príspevok dostanú od dobrovoľníkov narcis. Žltý kvietok jari a nádeje vyjadruje spolupatričnosť s chorými a symbolizuje podporu pre preventívne, informačné a psychosociálne projekty i ďalšie programy LPR.
Cieľom Dňa narcisov je dostať problematiku boja proti rakovine i pravdu o postavení pacientov s onkologickými ochoreniami bližšie k ľuďom – priamo do ulíc miest a obcí. Ide o to, aby sa diagnóza rakovinového ochorenia neponímala ako strašiak, ale ako možnosť na spájanie ľudí.
Podobne ako v minulých rokoch aj teraz budú mať darcovia možnosť vložiť finančný príspevok do pokladničiek dobrovoľníkov LPR, zbierka sa dá podporiť aj zaslaním krátkej textovej správy na číslo 848 v sume jedno euro v sieti mobilných operátorov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava