Začala sa rekonštrukcia križovatky

  • Spravodajstvo
  • 15. apríla 2010, 12:36
  • Autor:šg/IP

PIEŠŤANY – Od začiatku týždňa je v smere od Žilinskej cesty uzavretý vstup do Vodárenskej a Mojmírovej ulice. Dôvodom sú rekonštrukčné práce na tejto komplikovanej križovatke.

Pre motoristov sú pripravené obchádzkové trasy. Na vjazd zo Žilinskej na Mojmírovu bude slúžiť Lipová ulica a na Vodárenskú sa dostanete cez Dubovú ulicu.
Pôvodne mal byť na tomto mieste vybudovaný kruhový objazd, no nakoniec  sa len upraví jestvujúca križovatka. Ako povedal pre Piešťanský týždeň a online denník Juraj Halmo z firmy Cesty Nitra, ktoré rekonštrukciu križovatky realizujú, počas dvoch mesiacov, ktoré majú na vybudovanie novej križovatky, musia vvyfrézovať pôvodný asfalt, zrušiť chodníky a ostrovček medzi Vodárenskou a Mojmírovou ulicou. Potom položia nové obrubníky a dlažbu. Súčasťou križovatky bude aj parkovisko.
S realizáciou pripraveného projektu malo začať Mesto Piešťany ešte minulý rok, no vzhľadom na finančnú krízu ju pozastavilo. Do rozpočtu sa nakoniec dostal na tento rok a o okružnú križovatku nepôjde. „Projekt upravuje kolízne napojenie Vodárenskej ulice na Žilinskú," vysvetľuje referentka pre dopravu a technickú infraštruktúru Mestského úradu v Piešťanoch Beáta Palkechová. „Nieje to riešenie celej križovatky. Našou snahou bolo bezpečnejšie dopravné napojenie Vodárenskej ulice."
Namiesto na Žilinskú cestu sa táto ulica napojí na Mojmírovu, ktorá sa v tomto mieste rozšíri. „Vznikne priestor na vytvorenie chodníka a tiež pribudne niekoľko parkovacích miest," dopĺňa B. Palkechová. Práce budú stáť okolo päťdesiattisíc eur a potrvajú do konca mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava