Piešťanci trénovali na Slovakia Ringu

  • Šport / Ostatné športy
  • 12. apríla 2010, 14:17
  • Autor:online redakcia/BRT

PIEŠŤANY – Piešťanský motocyklový klub Bily Racing Team (BRT), sa v piatok 9. apríla predstavil pri príležitosti oficiálneho otvorenia motoristickej sezóny 2010 na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni v inovovanom zložení.

Veľkým prínosom pre tím, ktorý tvorí medzinárodná posádka, bolo začlenenie Jana Halbicha a jeho technikov ako odborníkov na podvozkové skupiny firmy Ohlins.
Na podujatí si mohli vyskúšať adrenalínovú jazdu na pozícii spolujazdca za jedným z našich pilotov aj záujemcovia z radov hostí. Jaroslav Černý, Tomáš Mikšovský a testovací jazdec Honza Halbich ml. odjazdili prvé kilometre a začali s testovaním a nastavovaním motocyklov pred novou sezónou. 
„Pre Jara to nebolo prvé zvezenie na tomto okruhu,“ povedal Tomáš Motyčka z BRT. „Sme veľmi radi, že sme sa dohodli na spolupráci s vedením Slovakia Ringu, ktorý bude so svojím zázemím našim domovským miestom.“
Tím pretekárov sa potom presunul na ďalšie testy na maďarský Hungaroring, kde sa 24.a 25.apríla pôjdu i prvé preteky Alpe Adria Championship a národných šampionátov.
„Chalani hneď nabehli na pretekársky režim, pretože tu Švajčiari mali práve svoj majstrák. Chlapcom sa darilo, zlepšili si svoje časy na kolo a v pretekoch sa tiež nestratili. Černý zvíťazil v Supersportoch, Mikšovský dojazdil druhý v Superstockoch,“ pokračoval T. Motyčka.
Jirko Dražďák sa pre zaneprázdnenosť týchto testov nezúčastnil. „Do prvých pretekov absolvuje BRT ďalšie testy, aby boli jazdci a motocykle čo najlepšie pripravení a dosiahli minimálne také dobré výsledky ako v uplynulej sezóne,“ dodal.
(BRT/red)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek