Už dnes sa rozhodne o majstrovi!

  • Spravodajstvo
  • 8. apríla 2010, 13:49
  • Autor:V. Dusíková, video:Peter Sedláček

PIEŠŤANY – Vo štvrtok 8. apríla prijal primátor mesta Piešťany Remo Cicutto delegáciu účastníkov Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji žien do 18 rokov so zástupcami Medzinárodnej federácie ľadového hokeja. Štvrtok bol totiž dňom oddychu. Hokejistky si ho užili aj v cukrárni či prechádzkou po meste.

Ústrednými osobnosťami stretnutia na mestekom úrade boli dlhoročný člen exekutívy IIHF Philippe Laccariere (71)  a druhý generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokej Ján Taraba.
Za okrúhlym stolom sedeli s primátorom mesta vedúci delegácií, hokejistky, ale aj rozhodkyne a rozhodcovia šiestich krajín – Francúzska, Nórska, Švajčiarska, Rakúska, Kazachstanu a Slovenska.
Medzi pozvanými hosťami boli tiež naše olympioničky –  Bratislavčanka Iveta Karafiátová a Popradčanka Nikola Gapová. S primátorom mesta sa odfotila  i hokejistka a funkcionárka ženského ľadového hokeja  z Banskej Bystrice  – Diana Kosová. Dámy nám prezradili, že: "…v Piešťanoch sa nám veľmi páči, sú tu milí ľudia a tešíme sa na záverečné zápasy." 
Ak by vás zaujímalo, čím sa líši ženský hokej od mužského, budete asi prekvapení : "Skoro ničím, aj výstroj je rovnaká. Líši sa azda iba vestou, ktorá má spevnenú hrudnú časť a ženský hokej je bezkontaktný," vysvetlila nám jedna zo slovenských rozhodkýň.
Už dnes, to znamená v piatok 9. apríla, sa odohrá na piešťanskom zimnom štadióne finále o majstra. Presne na poludnie na ľad nastúpia Švajčiarky proti Francúzkam. Popoludní o 15.30 h  bude nasledovať boj o piatu priečku medzi Kazachstanom a Nórskom a  o 19.00 h sa uskutoční boj o bronz medzi Slovenskom a Rakúskom.
"Rakúšanky máme zmapované, vieme čo od nich môžeme čakať,“ povedal asistent trénera Andrejkoviča Peter Gápa.
Príďte aj vy povzbudiť naše krásne hokejistky!
Pre ilustráciu Vám ukážeme, ako prebiehal zápas – Slovensko – Kazachstan

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina