Ufo sa vraj zaujíma o atómku

  • Spravodajstvo
  • 7. apríla 2010, 12:54
  • Autor:R. Trebatický

PIEŠŤANY – Trnavský ufo klub, ktorý bol založený v deväťdesiatych rokoch, vedie vrbovský rodák Miroslav Karlík. Šéf trnavských ufológov je tiež autorom knihy UFO na Slovensku, ktorá vyšla v Čechách. Piešťanský týždeň sa nedávno zúčastnil na jednom z pravidelných stretnutí klubu, kde preberali okrem iného aj piktogramy v obilí.

Miroslav Karlík sa začal zaujímať o UFO a iné záhady, hneď ako sa naučil čítať. Tento koníček sa ho drží doteraz. Predseda trnavského ufo klubu verí, že vo vesmíre nie sme sami, a tak sa začal viac venovať záhadám spojeným s ufom či inými paranormálnymi javmi. Od založenia ufo klubu jeho členovia pozbierali viac ako 400 kusov materiálu o nevysvetliteľných lietajúcich objektoch nad našimi hlavami. Ako tvrdí M. Karlík, s pozorovaním niektorých má aj osobné skúsenosti: „Počas vojenskej služby som mal možnosť stretnúť sa s nevysvetliteľnými lietajúcimi objektmi. Pracoval som v sekcii protivzdušnej obrany a viackrát sme si na rádiolokátore všimli nejaké lietajúce predmety, ktoré si vtedy nikto nevedel vysvetliť."
Do krúžku ufologóv chodia občas aj skeptici, ktorí ich tvrdeniam neveria. „Každý člen klubu nosí do centra správy o pozorovaniach UFO všade vo svete," pokračuje Karlík. „Dostávame informácie z Austrálie, Švédska, Ruska, Ameriky a, samozrejme, z Čiech. Najviac pozorovaní UFO v našej blízkosti je pri Atómovej elektrárni v Jasovských Bohuniciach. Pracoval som tam 25 rokov a sám som to pozoroval." Ufológ je presvedčený o tom, že za skepticizmus voči pozorovaniu UFO môže televízia, ktorá ponúka väčšinou negatívne informácie. „Bol som pozvaný do relácie Pre a proti, kde bol so mnou astronóm, ktorý potrebuje hmatateľné dôkazy, kus mimozemšťana alebo kozmickú loď. Načo? Tieto objekty sú všade okolo nás a nevznikali by ufo kluby po celom svete len tak z ničoho. V reláciách to nakoniec vždy skončí 0:0 na dôkazy."
Únos vo Vrbovom?
Miroslav Karlík spomenul aj udalosť, ktorá sa vraj stala vo Vrbovom: „Jeden osemročný chlapec videl vo Vrbovom malú sivú bytosť. O pár rokov nato zmizol tento chlapec na dve hodiny a nikto nevedel kam, ani on to netuší. " Na Pustej Vsi sa zasa vyskytli kruhy v obilí niekoľko nocí za sebou. „Mládežníci, ktorí tu boli na oddychovom víkende z práce, videli, ako sa niečo nepravidelne pohybuje vo vzduchu a nikto z nich si to nevedel vysvetliť. Aj ľudia zo Starej Turej nám rozprávali, že takýchto zážitkov majú omnoho viac." V Piešťanoch vraj nafotili UFO, ako letí smerom na Moravany nad Váhom. Podľa ufológa najviac upozornení na výskyt letiacich objektov majú z Prešova, hoci nikto si nevie vysvetliť, prečo. Na Slovensku momentálne funguje asi 15 ufo klubov. „Ufo kluby fungujú na západnom a potom na východnom Slovensku," podotkol Karlík. Ďalej uvádza, že v Hlohovci malá šedá bytosť chodila po balkóne bytu na 6. poschodí: „Boli tam aj mestskí policajti, ľudia dostali šok." Veľa prípadov pozorovania im hlásili zo Žlkoviec, Piešťan, Chtelnice, z Vrbového, Starej Turej, Nového Mesta nad Váhom. UFO videli aj v Drahovciach a v Maduniciach. V Dolnom Dubovom vraj ležala na ceste neznáma osoba, nahá, schúlená, so strašne dlhými prstami.
Brána do podzemia v Chtelnici?
Trnavský ufoklub sa však nezaoberá len problematikou okolo UFO, ale zaujímajú ich aj napríklad poltergeisti (jav spojený so zvukmi, ktoré sa bez jasnej príčiny ozývajú v byte či dome. Často ide o klopanie, niekedy o silné údery a búchanie ozývajúce sa z najrôznejších miest. Tento jav je niekedy spojený aj s fyzickým pohybom predmetov.), exorcizmus (rituál, pomocou ktorého kňaz posadnutého zbavuje zlých duchov). Podľa nich existuje aj tajomný svet v podzemí, v ktorom žije akýsi poddruh ľudí.
„Hovorí sa, že existuje určitá skupina ľudí, ktorá sa presťahovala do podzemia a existuje tam, kde nepotrebujú slnko. V podstate žijú len z nejakej energie. Takouto oblasťou môže byť napríklad Chtelnica, ktorá je významnou seizmickou oblasťou, a môže to súvisieť práve s touto problematikou," vysvetľuje ufológ. Vstupné brány do tejto civilizácie by mohli byť vraj aj v českej Jihlave a najviac vstupov podľa neho existuje v oblasti Tibetu. „Môže ich byť až okolo tisíc," tvrdí vrbovský rodák.
Viac sa dočítate v novom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland