Poslanci budú schvaľovať dotácie

  • Spravodajstvo
  • 7. apríla 2010, 15:47
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Medzi najdôležitejšie témy zasadnutia aprílového Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Piešťanoch bude patriť schvaľovanie dotácií v oblasti sociálnej, školstva, ekológie, kultúry, športu, tiež vyhodnotenie rozpočtu mesta za rok 2009.

Okrem toho budú poslanci schvaľovať finančné príspevky na kompostáreň a zariadenie pre seniorov. Projekty a žiadosti na dotácie z mestských peňazí najskôr prejednávajú príslušné komisie MsZ a svoje odporúčania pridá aj mestská rada. Slovo má tiež primátor mesta Piešťany Remo Cicutto, ktorý schvaľuje žiadosti do 1000 eur. Poslanci i primátor sa môžu, ale nemusia týmito odporúčaniami riadiť.
MsZ by podľa komisie školstva športu a mládeže malo rozhodnúť o dvoch projektoch v oblasti školstva a vzdelávania spolu za 500 eur – ZŠ Brezová: Skvalitnenie výučby s použitím informačných technológií a projekt Srdce na dlani Centra pedagogicko-psychologického poradenstva Piešťany. Komisia navrhuje, aby zostávajúcich 3372 eur rozdelil primátor. V ekológii a environmentalistike mestská rada odporučila schváliť 560 eur pre občianske združenie Živá planéta na projekt Zrnko pre deti a verejnosť III, o sumu 1100 eur by sa mali podeliť ostatní žiadatelia podľa rozhodnutia primátora.
Na kultúru členovia rady vybrali na schválenie 1800 eur pre šesť projektov: Coro Laudamus, Foto Art Nature Yara Kupča, Piešťanský festival v Dome umenia, Cinematik, Mosty Zory Petrášovej a časť nákladov na vystúpenie Slnečnice v Eilate. Ďalších 2072 eur by mala prideliť hlava mesta. Pre oblasť športu mesto vyčlenilo sumu 3872 a prijalo 34 žiadostí. Mestská rada podporila Piešťanský plavecký klub a ŠHK 37, ďalšie rozhodnutie zrejme padne od primátora.
Komisia pre zdravotníctvo, sociálne veci a bývanie pridelila na charitu a sociálnu oblasť 840 eur pre vozičkárov a hospic, ďalších 2480 odporúčala schváliť združeniu Pomoc ohrozenému dieťaťu na projekty Place 4 U a Nota Bene, materskému centru Úsmev a detskému domovu v Kocuriciach. V oblasti zdravotníctva by podľa návrhu komisie malo dostať 100 eur Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím a 2600 eur Nemocnica A. Wintera na PACS systém pre röntgenové pracovisko.
V ďalších bodoch budú poslanci schvaľovať vyhodnotenie hospodárenia v roku 2009, ktoré predloží okrem mesta aj mestské kultúrne stredisko, knižnica a služby mesta. Na programe sú aj dodatky k zmluvám o podnájme, nájme a prevode nehnuteľností a priestor dostanú aj pripomienky občanov či interpelácie poslancov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina