Dokončia revitalizáciu potoka Dubová

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2010, 13:27
  • Autor:tasr/online redakcia

PIEŠŤANY – K najväčším tohtoročným investičným akciám Piešťan bude patriť dokončenie revitalizácie potoka Dubová, na ktorú mesto z rozpočtu vynaloží okolo 332.000 eur. V uplynulom roku musela samospráva práce na projekte kvôli hospodárskej kríze pozastaviť.

Pre primátora Rema Cicutta má tento projekt dva dôležité aspekty – dopad na životné prostredie a spojenie centra Piešťan s rekreačnou zónou Sĺňava. "Dubová preteká celým mestom a chodníky popri nej končia až na cyklistickom okruhu. Okolo vodnej nádrže Sĺňava sa pravidelne konajú od jari do jesene významné športové i spoločenské aktivity Piešťancov i turistov," povedal primátor mesta.
Rok 2010 sa podľa jeho slov ponesie vo zvýšenom počte investičných akcií nielen kvôli ich pozastaveniu v roku 2009, ale i kvôli získaniu financií z európskych grantov. "Umožní nám to napríklad zlepšiť dopravnú situáciu na križovatke Bratislavská – Žilinská," povedal R. Cicutto. "Výstavbou kompostárne, budeme môcť lepšie nakladať so zeleným odpadom," dodal primátor Piešťan. Rozpočet mesta je na rok 2010 na úrovni zhruba 40 miliónov eur, čo je približne o polovicu viac ako vlani.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián